Na Pariškom salonu automobila Renault će predstaviti konceptu izvedbu nove četvorke

Na Pariškom salonu automobila Renault će predstaviti konceptu izvedbu nove četvorke

Renault će na predstojećem Pariškom salonu automobila predstaviti potpuno novi konceptni automobil, a riječ je o najavi budućeg serijskog modela Renault 4, čija se proizvodnja očekuje kroz par godina.Renault će na predstojećem Pariškom salonu automobila predstaviti potpuno novi konceptni automobil, a riječ je o najavi budućeg serijskog modela Renault 4, čija se proizvodnja očekuje kroz par godina.

Njemu ne trebaju ceste: Renault i TheArsenale predstavljaju AIR4!
Kako je poklopac prtljažnika zapalio iskru revolucije?
Renault 4EVER Trophy u legendarnoj plavoj boji Ile-de-France modela 4L

Trideset godina nakon završetka proizvodnje, Renault će na Pariškom salonu automobila 2022. predstaviti novu viziju globalno popularnog i prihvaćenog Renaulta 4. Ekipa dizajnera okupljena pod vodstvom Gillesa Vidala, potpredsjednika Renaultovog odjela dizajna, udahnula je moderan karakter legendarnom modelu koji je ostavio trag u šezdesetim, sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, ali i u devedesetim godinama. Doduše, na našim otocima još se uvijek može naći priličan broj Malog diva, odnosno ovog legendarnog automobila, čija će se nova generacija svidjeti i mlađim generacijama. Uz to, konceptni automobil se obilježava i 25. godišnjica humanitarnog relija 4L Trophy.

Podsjetimo se, legendarna četvorka se pojavila 1961. godine kao odgovor na Citroen 2CV, no bila je modernija i nudila je moderniju opremu i motor. Iako je nekoliko puta dorađivana, izgled je uglavnom ostao isti i prepoznatljiv, a istu viziju bi trebao imati i novi koncept. Proizvodio se do 1992. godine, s time da je proizvodnja nastavljena u Revozu u Sloveniji sve do 1994. godine, a ukupno je proizvedeno preko 8 milijuna primjeraka. Jedva čekamo vidjeti što su nam u Renaultu pripremili.

KOMENTARI