Mercedes elektrificira i kultnu G-klasu, a najavljuje je konceptom EQG

Mercedes elektrificira i kultnu G-klasu, a najavljuje je konceptom EQG

Mercedesov klasik, G-klasa, uskoro će biti dostupna i u električnoj inačici, no i dalje će se nuditi u karakterističnom dizajnu, a na tržište stiže kroz par godina.

Redizajnirana je i električna Hyundai Kona koja donosi mnogo novosti
Audi Q4 Sportback e-tron concept
Predstavljen je Volvo C40 Recharge

Ovogodišnji IAA salon je bio drugačiji od dosadašnjih salona, prvo jer se održao u Münchenu a ne Frankfurtu, a drugo je da su na samom salonu prevladavali električni i elektrificirani automobili koji su potvrdili ono što se već neko vrijeme piše – elektrifikacija je neizbježna uz ovako stroge mjere oko zagađivanja, koje će biti sve strože i strože.

A tome se pridružio i Mercedes koji je predstavio nekoliko električnih modela, a zasigurno najviše prašine je podigao koncept EQG, odnosno električna izvedba legendarne G-klase, koja će se na tržištu pojaviti kroz par godina.

Na prvi pogled je i dalje sve tu – kutijasta karoserija, okrugla prednja svjetla, pokazivači smjera na vrhu blatobrana, izbočeni blatobrani i svi ostali detalji koji krase ovaj model, a najveća je razlika u prednjoj maski koja je zatvorena i osvijetljena. Naravno, za ovu priliku su malo primijenjeni i branici, kao i novi 22-inčni aluminijski naplatci. No Mercedes je ostao prilično tajnovit pa za sada nisu poznati nikakvi tehnički detalji. No neki strani portali govore kako će postojati dva modela i dolazit će pod oznakama EQG 560 i EQG 580.

Unutrašnjost kombinira retro dizajn s najnovijom tehnologijom, a tehnologija će biti preuzeta s ostalih električnih EQ modela koji nam svakih par mjeseci pristižu iz Mercedesa.

Za kraj ostaje samo jedno pitanje, i ono se ne odnosi na cijenu, već ima li uopće smisla ovakav model?

KOMENTARI