Električni Lexus RZ 450e je “najbolji dekarbonizirani automobil godine”

Električni Lexus RZ 450e je “najbolji dekarbonizirani automobil godine”

RZ 450e je Lexusovo prvo baterijsko električno vozilo na namjenskoj platformi, a magazin Auto Moto odabrao ga je za “najbolji dekarbonizirani automobil godine”.

Više nema nikakvih nepoznanica: ovo je potpuno nova Lancia Ypsilon
Novi teaser: druga fotografija potpuno nove generacije Lancije Ypsilon
Radi premale potražnje VW odustao od proizvodnje modela ID.3 u Wolfsburgu

Lexus RZ 450e osvojio je zlatnu nagradu za zeleni automobil godine na Grand Prix Auto Moto 2023. u Francuskoj. Ocjenjivački sud, urednički tim vodećeg časopisa Auto Moto, prepoznao je RZ kao “najbolji dekarbonizirani automobil godine”. Kriteriji ocjenjivanja uključivali su troškove kupnje i vlasništva, praktičnost i užitak u vožnji. Pehar je uručen Martinu Millotu, voditelju marketinškog odjela Lexusa Francuska, na svečanosti u Parizu.

RZ 450e je prvi Lexusov model posebno razvijen kao potpuno električno vozilo. Njegov cilj je pružiti ne samo vožnju bez emisija, već i iskoristiti puni potencijal električnih vozila za ponovno osmišljavanje iskustva vožnje, vjerno Lexus Electrified filozofiji. RZ je također prvi model koji ima koristi od Lexusovih novih, kompaktnih e-osovina. Oni rade, sprijeda i straga, u kombinaciji s novim DIRECT4 inteligentnim sustavom pogona na sve kotače. Ova ekskluzivna Lexusova tehnologija automatski prilagođava raspodjelu pogonske sile između prednjeg i stražnjeg dijela u skladu s uvjetima vožnje, što također poboljšava energetsku učinkovitost.

KOMENTARI