Mercedes-Benz kamper na bazi X-klase

Mercedes-Benz kamper na bazi X-klase

Avanturiste će sigurno zanimati Mercedes-Benz Vans u prvom kamper izdanju

Predstavljen je novi Mercedes-Benz CLA
Upravo predstavljeno: nova Mercedes-Benz A-klasa u Hrvatsku stiže u svibnju
Crash test: Mercedes-Benz EQC

Na novu Mercedes-Benz X-klasu dodan je Tischer dodatak tako da se ovaj novi pickup vrlo lako pretvara u vozilo kakvo obožavaju avanturisti i ljubitelji putovanja. Pickup-kamper spaja dva svijeta u jedan pa će kupci imati svoj dom na kotačima i u nepristupačnijim predjelima.

Kamperi trebaju dvije stvari: vozilo s off-road sposobnostima koje je istovremeno i udobno te dnevni boravak sa svim vitalnim potrebama. Odvojiva kabina kompaktnih je dimenzija, uz visinu od gotovo dva metra ima kuhinju s tri plamenika te tri udobna sjedala koja se lako pretvaraju u dugačak krevet. Nadalje, unutar kabine smještena je kupaonica s umivaonikom i toaletom te tuš dijelom. Pazilo se na sigurnost kabinskog dijela te izolaciju. Cijeli modul za kampiranje mase je 250 kilograma. Mercedesov kamper se vrlo lako ponovo pretvara u klasični pickup, nakon što završi sezona kampiranja.

Uz kamper verziju, postoji i mobilna inačica VanEssa s integriranim kuhinjskim elementima

Inače, relativno nova Mercedesova X-klasa predstavlja premium pickup i podiže standarde u klasi u kojoj njemačka marka nije do sada bila prisutna. Robustan dizajn, snažan motor i dobre offroad sposobnosti uz udobnost i sigurnosne značajke cijenit će mnogi kupci željni takvog tipa vozila. X-klasa dolazi sa spiralnim oprugama na prednjoj i stražnjoj osovini, ima dug međuosovinski razmak, a može se naručiti sa stražnjim pogonom ili 4matic pogonom na sve kotače.

Mercedes-Benz X-klasa u klasičnom pickup izdanju

Od sredine 2018. V6 dizelski motor s pogonom na sve kotače s visokim momentom omogućit će još veću agilnost u vožnji. Vozilo može proći kroz dubinu do 600 mm, podnica je od tla udaljena 222 mm, a maksimalan kapacitet vuče je do 3,5 tona pa može vući i prikolice. U sigurnosnom aspektu X-klasa nudi zaštitu putničke kabine sa strukturom visoke čvrstoće koja može apsorbirati energiju kroz dobro usmjerenu deformaciju. Pasivna sigurnost se sastoji od sedam zračnih jastuka, sustava za dvije dječje sjedalice dok aktivnu sigurnost predstavljaju aktivno kočenje u nuždi, zadržavanje linije vožnje te prepoznavanje prometnih znakova. Dodatno, nudi se sustav kontrole prikolice, sustav za hitne pozive tempomat dok se opcionalno mogu naručiti LED svjetla.

KOMENTARI