Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ Coupé je spreman za nastup u Ženevi

Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ Coupé je spreman za nastup u Ženevi

Među ostalim novitetima, Mercedes-AMG je pripremio i paprenu verziju modela GLE Coupe koja će dolaziti u dvije izvedbe – s 571 KS i sa 612 KS.

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC kompaktni SUV
Mercedes-Benz automobili na salonu Auto Shanghai 2019
(Ne)moguća usporedba: Mercedes-AMG E 63 S vs Dacia Logan

Mercedes-AMG je za Salon automobila u Ženevi pripremio još jedan brzi model, a ovog puta je riječ o SUV-u GLE Coupe, a dolazit će u dvije izvedbe. Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ Coupé raspolaže s 571 KS i 750 Nm okretnog momenta, dok Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé raspolaže sa 612 KS i 850 Nm okretnog momenta.

Obje verzije pokreće 4,0-litreni biturbo V8 benzinac, a opremljen je s EQ Booster starter-alternatorom koji po potrebi kratkoročno može isporučiti dodatnih 22 KS i čak 250 Nm okretnog momenta, a sve je povezano s 48V sustavom. Mjenjač je automatski s 9 stupnjeva prijenosa, pogon je na sve kotače, a ovjes je adaptivan.

Mercedes-AMG GLE 63 do stotke ubrzava za 4,0 sekunde, dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h, dok snažnija Mercedes-AMG GLE 63 S izvedba do stotke ubrzava za 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ista. Osim ako doplatite AMG Driver’s paket, onda je brzina elektronski ograničena na 280 km/h. Obje verzije u prosjeku troše isto – 11,5 litara na 100 km.

Osim klasičnog vanjskog AMG uređenja koje donosi sportsku masku, spojlere i 21-inčne aluminijske naplatke (22-inčni kod S izvedbe), i unutrašnjost je promijenjena, pa su sportska sjedala presvučena Nappa kožom, a tu je i sportski volan s odrezanim donjim dijelom.

Digitalna instrument ploča se podrazumijeva, kao i MBUX sustav poznat iz ostalih modela, a tu su i svi ostali sustavi pomoći vozaču kako bi ukrotio ovaj automobil. Cijena za Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ Coupé još nije poznata, a bit će uskoro, kada kreće i prodaja.

KOMENTARI