Koncept Mini Aceman najavljuje novi model, ali i novi dizajnerski izričaj

Koncept Mini Aceman najavljuje novi model, ali i novi dizajnerski izričaj

Najnoviji Mini koncept Aceman najavljuje novu budućnost ovog brenda, a donosi potpuno novi dizajnerski izričaj, kao i najavu potpune elektrifikacije ovog brenda.

Novu eru Nissan električnih vozila predstavlja novi električni coupe SUV Ariya
Je li svježe predstavljeni električni Mercedes EQA buduća tržišna zvijezda?
Novosti u ponudi modela Volvo C40 Recharge i XC40 Recharge

Charismatic Simplicity, odnosno Karizmatična jednostavnost, novi je dizajnerski izričaj kojeg će imati svi budući Mini modeli, a predstavljen je na najnovijem konceptu Aceman. A Aceman najavljuje i budući električni SUV model, a ujedno je i najava kako će se svi budući modeli bazirati na arhitekturi za električne pogone.

Mini će u budućnosti trebao imati manje komponenti, no trebao bi donijeti više stila, a trebao bi pobuditi i više emocija, kao i zadržati vlastiti i prepoznatljivi stil. Uz to, i novi Mini modeli će nastaviti koristiti Union Jack dizajn stražnjih svjetala, a u budućnosti će se i smanjiti broj kromiranih detalja na karoseriji.

Dizajn je prepoznatljiv, no donosi novi vizualni identitet s oštrijim linijama karoserije, kao i upotrebom LED detalja, koji će ustvari zamijeniti nekadašnje korištenje kromiranih detalja. Tu su i lukovi kotača koji nisu okrugli, kao i specifičan dizajn 20-inčnih aluminijskih naplataka. Iako na fotografijama izgleda veće, koncept Aceman je dug 405 cm, širok 199 cm i visok 159 cm.

U unutrašnjosti nas očekuju poznate dizajnerske linije, no središnji okrugli zaslon donosi novi dizajn, a u unutrašnjosti se koriste samo reciklirani i održivi materijali, a ne koristi se nimalo kože, što bi trebalo biti i u budućnosti.

Za kraj možemo zaključiti kako nam se čini da Mini ide u dobrom smjeru, barem što se dizajnerskog izričaja tiče, a serijsku izvedbu bi trebali vidjeti ubrzo, iako nije još točno specificirano kada.

KOMENTARI