Jeep predstavio plug-in hibride Renegade 4xe i Compass 4xe

Jeep predstavio plug-in hibride Renegade 4xe i Compass 4xe

Noviteti u ponudi Jeepa su dva nova plug-in hibridna modela koja, ovisno o verziji, daju ukupnu snagu sustava od 190 KS ili 240 KS i 270 Nm okretnog momenta, a 11,4 kWh baterija omogućuje doseg samo na struju od 50 km.

Testiramo: Nissan Qashqai 1.6 dCi 130 4×4 Tekna+
Prednji ili 4×4?
Jeep Compass dobiva novi benzinski motor, a odsad se proizvodi u Italiji

Jeep je ponudio dva plug-in hibridna modela, a riječ je o modelima Renegade i Compass, a dolazit će s oznakom 4xe. Oba koriste dva elektromotora i bateriju u kombinaciji s 1,3-litrenim turbo benzincem, a ukupna snaga sustava je 190 KS kod izvedbe Limited, odnosno 240 KS kod izvedbi Trailhawk i S.

Ukupno se nudi 270 Nm okretnog momenta, a motori su upareni sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Sve to omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 7,5 sekundi i maksimalnu brzinu do 200 km/h, odnosno 130 km/h u električnom modu. Ugrađena je 11,4 kWh baterija koja omogućuje vožnju samo na struju od 50 km, a na kućnoj se utičnici napuni za manje od 5 sati.

Na izbor su tri načina rada – Hybrid, Electric i E-save, a odabire se putem gumba pored mjenjača. A tu je i kombinacija sustava Jeep Active Drive Low i Jeep Select-Terrain koji nude do pet načina vožnje: Auto, Sport, Snow, Sand/Mud i Rock.

Jeep Renegade 4xe i Jeep Compass 4xe dolaze s tri paketa opreme, Limited, S i Trailhawk, i svi dolaze s pogonom na sve kotače. Renegade 4xe nudi 18 vanjskih boja, dok je izbor kod Compassa još veći i on nudi 22 boje, a tu je i 6 posebnih aluminijskih naplataka dostupno za Renegade 4xe, odnosno njih 7 za Compass 4xe.

Oba modela dolaze s Full LED svjetlima, a za Compass su dostupna i Bi-Xenon svjetla. Tu su i ostali sigurnosni sustavi poput automatskog kočenja, prepoznavanje znakova, sustav za nadzor mrtvog kuta, a novost je i sustav Drowsy Driver Detection, koji prati umor vozača i koji se po prvi puta nudi u nekom Jeep modelu. Uz to, napravljena je i aplikacija za mobilne uređaje GO 4xe, a koja je namijenjena za nove plug-in hibride.

KOMENTARI