Započele su online rezervacije za novu Toyotu Yaris Cross

Započele su online rezervacije za novu Toyotu Yaris Cross

Upravo je počela proizvodnja nove Toyote Yaris Cross, a istovremeno su otvorene i online rezervacije uz koje možete ostvariti popuste i do 17.000 kuna, a ujedno ćete biti i među prvim vlasnicima ovog modela.

Peugeot obnovio čitavu gamu modela 508
Jeep Compass dobiva novi benzinski motor, a odsad se proizvodi u Italiji
Konačan kraj za Toyotu FJ Cruiser

Toyota je u Francuskoj započela je proizvodnju Yarisa Cross, potpuno novog, kompaktnog SUV-a čija će prodaja u Hrvatskoj započeti u rujnu. Ovaj SUV B segmenta nudi benzinski i hibridni pogon, a sposoban je preko 50% vremena u gradu voziti na struju, bez potrebe za dopunjavanjem putem utičnice.  Još jedan važan argument ide u prilog ovom gradskom SUV-u, a to je činjenica da jedino Toyota nudi čak do 10 godina jamstva na vozilo i na hibridu bateriju.

Prodaja Yarisa Cross započeti će u rujnu kada će biti poznate sve cijene, dostupne opreme i motorizacija. U prvoj godini, obzirom na povećan interes na velikim Europskim tržištima, u Hrvatskoj možemo očekivati ograničenu dostupnost vozila, no prvi kupci svoj primjerak već danas mogu osigurati uz online rezervaciju te pritom ostvariti pogodnosti do -17.000 kn. Ekskluzivno za online rezervacije dostupan je Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4×2 ili 4×4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač), te Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4×2 ili 4×4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač).

Toyota Yaris Cross Adventure

Toyota Yaris Cross Adventure

Ekskluzivne rezervacije donose  ekskluzivne pogodnosti pa tako prvi kupci ostvaruju -16.000 kn za Yaris Cross hybrid electric s pogonom na dva kotača, odnosno -17.000 kn za Yaris Cross hybrid electric s pogonom na sva četiri kotača. Konačne cijene u pretprodaji za ova dva paketa opreme, s uključenim pogodnostima kreću se od 201.900 kn do 243.648 kn, a više detalja možete saznati na liku: https://www.toyota.hr/new-cars/yaris-cross/online-reservation

Toyota Yaris Cross Adventure

Toyota Yaris Cross Adventure

Yaris Cross je drugi model koji se temeljiti na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile. Početak njegove proizvodnje označava i još jedan korak u smjeru Toyotine strategije lokalne proizvodnje.  Marvin Cooke, Izvršni potpredsjednik za proizvodnju, izjavljuje: ”Početak proizvodnje Yarisa Cross je važan jer on doprinosi Toyotinoj konkurentnosti, te potvrđuje našu strategiju lokalizacije proizvodnje i ostvaruje maksimalne proizvodne kapaciteta koji su usmjereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Europi – koji iznosi čak 1,5 milijuna vozila do 2025.”

Toyota Yaris Cross Adventure

Toyota Yaris Cross Adventure

Toyotina vizija za europsku lokalizaciju je ove godine dodatno proširena, jer je Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) započela proizvodnju hibridnih električnih mjenjača i elektromotora, dobavljajući 1,5-litarski benzinski motor TNGA i potpuno hibridni pogonski sklop za modele Toyota Yaris i Yaris Cross. Toyota je mnogo uložila u povećanje kapaciteta i modernizaciju svoje tvornice Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) radi proizvodnje Yarisa, koji je proglašen Automobilom godine 2021., radi zadovoljavanja povećane potražnje.  Pokretanjem proizvodnje modela Yaris Cross, ukupni broj zaposlenika u TMMF-u je povećan na gotovo 5.000.

KOMENTARI