Jeep najavio novi Avenger, prvi potpuno električni model koji stiže 2023. godine

Jeep najavio novi Avenger, prvi potpuno električni model koji stiže 2023. godine

Jeep već nudi elektrificirane izvedbe svojih modela, ali prava novost stiže dogodine, a riječ je o prvom potpuno električnom Jeepu, koji će na tržište stići pod imenom Avenger.

Jeep Avenger je od sada dostupan i u novoj e-Hybrid izvedbi
Test: Jeep Avenger EV Summit
Jeep je objavio sve detalje oko najmanjeg modela Avenger

Do kraja ove godine, Jeep će na europskom tržištu nuditi sve elektrificirane modele, no to je tek početak, jer Jeep namjerava do 2025. godine predstaviti četiri potpuno električna modela, a do 2030. godine, sva vozila u Europi će biti električna. A prvi takav model je novi Avenger, kompaktni SUV model.

Riječ je o modelu koji će biti pozicioniran ispod modela Renegade, a proizvodit će se u Poljskoj, a ciljana autonomija novog modela je 400 km s jednim punjenjem.  Uz to, najavljena je i moderna i tehnološki napredna unutrašnjost koja će nuditi mnogo prostora za putnike, ali i za prtljagu.

Što se tiče izgleda, i dalje je prisutna karakteristična maska motora sa 7 dijelova, a tu je i novi i jednostavniji svjetlosni potpis LED dnevnih svjetala. Mi u redakciji kažemo kako je ovo pravi Baby Compass, što nije nimalo loše, dapače.

Jeep za sada nije objavio nikakve tehničke informacije ili detalje, no ubrzo ćemo saznati sve informacije. Naime, premijera je zakazana za 17. listopada, odnosno na dan za novinare na predstojećem Salonu automobila u Parizu.

KOMENTARI