Jeep Avenger je od sada dostupan i u novoj e-Hybrid izvedbi

Jeep Avenger je od sada dostupan i u novoj e-Hybrid izvedbi

Avenger je dobio i treći pogonski sklop, pa sad uz električnu i ICE izvedbu kupci mogu izabrati i hibrid, a predstavljen je i Open-Air krovni otvor.

Najavljen Yaris Cross s novim hibridnim pogonskim sklopom i drugim novostima
Test: Renault Austral techno mild hybrid 160 auto
Test: Renault Clio E-Tech Engineered 145 hibrid

Jeep Avenger će od kraja studenog biti dostupan i s trećim pogonskim sklopom – hibridom. Nakon električne i benzinske (ICE) izvedbe, u ponudu stiže i Avenger e-Hybrid. Riječ je o modelu kojeg pokreće 1,2-litreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 74 kW/100 KS i nudi 205 Nm okretnog momenta koji je kombiniran s novim 6-stupanjskim e-DCS6 automatskim mjenjačem s dvije spojke i električnim motorom koji razvija snagu od 21 kW/28 KS i nudi 55 Nm okretnog momenta.

Sustav je napravljen tako da nudi dodatni okretni moment pri malim brzinama, a pri brzinama ispod 30 km/h nudi i isključivanje benzinskog motora, a na struju možete voziti do 1 km. No ono što je najvažnije kod ovakvih sustava je potrošnja, pa je prosjek kod ove izvedbe tek 5,1 litru. Spomenimo i kako ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11 sekundi.

Izvana nema promjena u odnosu na ostale izvedbe, izuzev oznaka, a najveća novost je novi Open-Air krovni otvor, a više novosti je u unutrašnjosti gdje je sada moguće naručiti vozačevo sjedalo s funkcijom masaže, kao i kožne presvlake.

Avenger e-Hybrid će biti dostupan u paketima opreme Longitude, Altitude i Summit, a moći će birati između sedam boja karoserije. Kako smo već spomenuli, nova izvedba Avengera u prodaju kreće krajem mjeseca, no cijene nisu objavljene, iako očekujemo kako će one startati od oko 30.000 eura.

KOMENTARI