Japanski proizvođači postigli sporazum o zajedničkom razvoju tehničkih specifikacija komunikacijskih uređaja

Japanski proizvođači postigli sporazum o zajedničkom razvoju tehničkih specifikacija komunikacijskih uređaja

Japanski proizvođači su postigli sporazum o zajedničkom razvoju, a komunikacijski sustavi će biti standardizirani u svrhu pružanja sigurnijih i praktičnijih povezanih usluga.

Mazda je prvi proizvođač originalne opreme koji se pridružio Alijansi eFuel
Jaguar Land Rover razvija nove materijale za dugovječnost i smanjenje težine vozila
Toyota uvodi novi logo i dizajnerski jezik

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota i Mazda postigli su sporazum o zajedničkom razvoju tehničkih specifikacija komunikacijskih uređaja za vozila sljedeće generacije i promociji zajedničke uporabe komunikacijskih sustava kroz korištenje povezanih usluga za povezivanje automobila i društva, a s ciljem stvaranja novih vrijednosti i usluga, koje će biti standardizirane u svrhu pružanja sigurnijih i praktičnijih povezanih usluga.

Unutar područja CASE (povezano, autonomno/automatizirano, dijeljeno i električno), za kojega se smatra da donosi velike transformacije u automobilsku industriju, brzo se napreduje u domeni povezivosti u odnosu na komunikacijski i podatkovni aspekt tehnologije i poslovanja, uključujući Cloud usluge, IoT, big data i AI. Pojedini proizvođači automobila samostalno razvijaju komunikacijske uređaje za svoja vozila, no čak i u slučajevima kada oni pružaju iste povezane usluge, poput funkcija daljinskog upravljanja, svaka tvrtka usvaja drugačiji pristup u razvoju i korištenju relevantnih resursa.

Kao odgovor na ove okolnosti, tvrtke mogu u kraćem roku korisnicima pružiti sigurnije i praktičnije povezane usluge – koji su osnovne funkcije povezanog automobila – surađujući na razvoju komunikacijskih uređaja u vozilu, pozicionirajući razvoj aplikacija i usluga kao internu domenu te na taj način postižući veću učinkovitost i ubrzani razvoj komunikacijskih uređaja u vozilu. Kroz ove korake svaka se tvrtka može više usredotočiti na razvoj aplikacija i usluga na ovoj zajedničkoj infrastrukturi.

Za početak će Suzuki, Subaru, Daihatsu i Mazda, ugrađujući vlastite tehnologije u osnovnu komunikacijsku tehnologiju vozila koju je razvila Toyota, zajedno graditi sustave za sljedeću generaciju povezanih automobila sa zajedničkim specifikacijama povezivanja vozila s mrežom i centrom za komuniciranje s uređajima u vozilu. Kao rezultat toga, daljnjim stabiliziranjem kvalitete komunikacije između vozila i centra za komuniciranje s uređajima u vozilu, strankama će biti moguće pružiti praktičnije povezane usluge, poput jasnijih poziva između kupaca i operatera te većih brzina veze. Istodobno, za svaku uključenu tvrtku smanjit će se opterećenja povezana s razvojem te će se pojednostaviti rad sustava i nadogradnje verzija koje uključuju nove dodatne funkcije. Time će se optimizirati i resursi poput objekata i osoblja.

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota i Mazda otvoreno će razmotriti suradnju s drugim partnerima koji slično promišljaju u vezi trenutačno dogovorenog zajedničkog razvoja, nastavljajući svoje napore na razvoju usluga koje obogaćuju život ljudi i rješavaju društvene probleme.

KOMENTARI