Mercedes-Benz ubrzava tranziciju u potpuno električnu marku

Mercedes-Benz ubrzava tranziciju u potpuno električnu marku

Nakon što je Audi objavio kako će ubrzati proces prelaska na elektrificirane i električne modele, neslužbene informacije o bržem prelasku na isto takve modele stižu i iz Mercedes-Benza.

A sada nešto potpuno drugačije iz Toyote: C+WALK T je baterijsko električno vozilo na tri kotača
Nissan predstavlja EV36Zero – centar za proizvodnju električnih vozila vrijedan milijardu funti
HYVIA je zajednički projekt Grupe Renault i Plug Powera s ciljem stvaranja cjelovitog ekosustava LGV s pogonom na gorivne ćelije

Audi je objavio kako već 2026. godine počinje postupno ukidanje motora s unutarnjim izgaranjem, odnosno benzinaca i dizelaša, a već sada je zaustavljen njihov daljnji razvoj. A sada slična informacija stiže i iz Mercedes-Benza, no navedene informacije nisu službene, iako se kao izvor navodi netko tko je iz vrha kompanije, pa bi sve to moglo biti točno.

Tako dolazimo do informacije kako bi novi električni modeli mogli biti predstavljeni i do godinu dana ranije nego je prvotno planirano, a isti ti modeli koji su trebali imati i izvedbe s klasičnim motorima ipak uopće neće biti ponuđene. Visokopozicionirani ljudi, kao i glasnogovornik tvrtke nisu bili raspoloženi za novinarska pitanja, a očekuje se kako bi ova informacija mogla biti potvrđena vrlo brzo.

Sve to je nastavak planova koji su objavljeni početkom godine, a gdje je rečeno kako će se neki neprofitabilni modeli, kao i oni koji se slabo prodaju, poput coupea i kabrioleta, biti izbačeni iz ponude, a poseban se fokus stavlja na razvijanje novih električnih modela.

Iako je BMW objavio kako razvoj i ponudu svojih modela pogonjenih motorima s unutarnjim izgaranjem misli nuditi još tridesetak godina, moguće je kako će i BMW ubrzati elektrifikaciju svoje game.

KOMENTARI