Toyota T-Mate: niz Toyotinih sustava za sigurnost i pomoć vozaču

Toyota T-Mate: niz Toyotinih sustava za sigurnost i pomoć vozaču

Toyota T-Mate je naziv za lepezu Toyotinih sigurnosnih sustava i naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS), a novi naziv odražava razvoj sustava za vozila koji pomažu vozaču, putnicima i ostalim sudionicima u prometu te ih štite.

Renault kartica „Slobodne ruke“: 20 godina inovacije
Nakon tri generacije, Škoda će vjerojatno ugasiti Fabiju Combi
8 od 10 novih Dacijinih kupaca u Europi zagovara električnu mobilnost

Toyota je predstavila novu generaciju naprednih sustava za pomoć vozaču (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS) koji imaju sve veću ulogu u povećavanju sigurnosti korištenja vozila. Najavljujući širenje svojih aktivnosti na području sigurnosti, Toyota predstavlja Toyota T-Mate, lepezu za sve sigurnosne i ADAS sustave. Toyota T-Mate obuhvaća niz sustava namijenjenih povećavanju sigurnosti u mnogim situacijama u vožnji, od preciznog parkiranja do vožnje po gradskim ulicama i autocestama.

U evoluciji sigurnosne tehnologije sve se više koriste senzori, radari i kamere za stalno praćenje. I to ne samo praćenje rada vozila već i okolnog prometa i okruženja, tako da upozoravaju vozača na moguće opasnosti i po potrebi aktiviraju kontrolu kočenja, upravljanja i papučice gasa s ciljem sprječavanja ili ublažavanja nezgoda. Kako se automobilska industrija sve više usmjerava na buduću automatiziranu i autonomnu vožnju lepeza sustava Toyota T-Mate omogućava Toyoti da na posve novi način ukazuje na praktične prednosti ADAS sustava.

T-Mate objedinjuje Toyota Safety Sense sustav s drugim aktivnim sustavima za pomoć u vožnji i pri parkiranju, koji ne samo da vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom već i štite sve osobe u vozilu i ostale sudionike u prometu u raznim situacijama. Kontinuirani razvoj naprednih sigurnosnih sustava i njihova široka primjena u cijelom portfelju potvrđuju Toyotinu posvećenost smanjivanju broja nezgoda. Slijedom te filozofije, predstavljanje lepeze T-Mate poklapa se s predstavljanjem najnovije generacije sigurnosnog sustava Toyota Safety Sense s nizom inovacija i  poboljšanja.

Predsudarni sustav za detekciju sudara sada po prvi put nudi funkciju blokade ubrzavanja (Acceleration Suppression) pri niskim brzinama, funkciju pomoći pri vožnji kroz križanja (Intersection Cut-In Traffic Assist), kao i unaprijeđene funkcije detekcije nadolazećih vozila (Oncoming Traffic Detection) i pomoći pri skretanju u križanjima (Intersection Turn Assist).Od ostalih Toyota Safety Sense funkcija, tu su EDSS sustav zaustavljanja vožnje u nuždi (Emergency Driving Stop System) i sustav OTA (Over The Air) ažuriranja koji ažurira funkcije i dodaje nove tijekom vijeka trajanja modela. Toyota T-Mate se razlikuje ovisno o funkcijama koje su dostupne za pojedini model i/ili razinu opreme.

KOMENTARI