I novi Land Cruiser dobiva GR Sport izvedbu

I novi Land Cruiser dobiva GR Sport izvedbu

Nedavno predstavljena nova generacija Toyote Land Cruiser dobiva GR Sport paket opreme, a moći će se kombinirati s benzinskim i dizel motorom, a paket donosi više od samog izgleda.

Osvježenje za Land Rover Discovery
Jeep predstavio plug-in hibride Renegade 4xe i Compass 4xe
Novo lice terenca: ovo je redizajnirana Lada Niva Travel

Toyota je objavila nove detalje o novoj generaciji Land Cruisera, a svakako je zanimljivo kako će i ovaj model dobiti svoju GR Sport paket opreme, koji ovog puta donosi puno više od samog sportskog izgleda, iako promjena na samom motoru ipak neće biti.

Tako Land Cruiser GR Sport dobiva E-KDSS, odnosno Electronic-Kinetic Dynamic Suspension System, a to je ujedno i prvi model na svijetu s ovakvim sustavom. On automatski elektroničkim putem individualno kontrolira prednji i stražnji stabilizator, reagirajući na novonastale uvjete na cesti, kao i pojedinačne uvjete za svaki kotač. Uz ovaj sustav, tu su i svi ostali sustavi, uključujući i Toyota Safety Sense paket.

Za pogon se brine 3,5-litreni V6 twin-turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 305 kW/415 KS i pritom nudi 650 Nm okretnog momenta, a tu je i 3,3-litreni V6 twin-turbo dizelaš koji razvija maksimalnu snagu od 227 kW/309 KS, a pritom nudi i 700 Nm okretnog momenta. Oba motora su uparena s novim 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, a pogon je na sve kotače.

Što se tiče izgleda, osim GR značke na maski motora, na bočnim vratima ili na poklopcu prtljažnika, ovu izvedbu možete prepoznati i po novoj maski motora i novom prednjem i stražnjem braniku, 18-inčnim aluminijskim naplatcima te crnim detaljima kao što su retrovizori, ručice za otvaranje vratiju ili pak donji dio poklopca prtljažnika.

U unutrašnjosti dolazi sportski volan s GR oznakom i specijalna GR sportska prednja sjedala, dvije boje unutarnjeg uređenja u crnoj ili crno-crvenoj boji, a tu je i nova animacija prilikom pokretanja sustava, a navigacijski uređaj dolazi u serijskoj opremi. Toyota Land Cruiser GR Sport prvo u prodaju kreće u Japanu, a kasnije dolazi i na ostala tržišta.

KOMENTARI