Hyundai je predstavio najnovije izdanje limuzine Sonata, i izgleda bolje nego ikad

Hyundai je predstavio najnovije izdanje limuzine Sonata, i izgleda bolje nego ikad

Hyundai je pripremio opsežno obnavljanje limuzine Sonata modelske godine 2023., a donosi potpuno novi izgled prednjeg i stražnjeg kraja, ali i novu unutrašnjost.

Predstavljena obnovljena paleta modela Mercedesove A i B klase
Mazda2 za 2022. godinu: blagi hibridi i Homura Special Edition
Osvježeno lice za Alfa Romeo Giuliju i Stelvio, koji su i dalje bez elektrifikacije

Hyundai je izuzetno aktivan ovih dana s predstavljanjem novih modela, a upravo je predstavljena i najnovija Sonata. Iako izgleda gotovo potpuno novo, ipak je riječ o opsežnom faceliftu, a u odnosu na ranije isti je ostao samo središnji dio automobila – vrata i krov, dok su ostali karoserijski dijelovi novi.

Riječ je o generaciji koja je predstavljena 2019. godine, a najnovije izdanje je dizajnirano u „Sensuous Sportiness“ dizajnerskom izričaju, i moramo priznati kako Sonata nije nikada bolje izgledala. Doduše, malo se kose oštre linije prednjeg i stražnjeg kraja sa zaobljenim linijama središnjeg dijela vozila, no u globalu je riječ o privlačnom vozilu.

Prednji i stražnji kraj dolaze sa spojenim svjetlima, s time da su sprijeda spojena dnevna LED svjetla, a prednji dio neodoljivo podsjeća s najnovije generacije modela Kona. Branik i maska mu također daju sportski „štih“, a straga se spojler odlično uklopio u svjetla. Iako straga izgleda kao da ima peta vrata, ipak je riječ o čistokrvnoj limuzini. A za još bolji dojam tu je N Line izvedba koja dodatno naglašava sportski image.

Unutrašnjost je također gotovo potpuno nova, s novom digitalnim instrumentima dijagonale 12,3 inča, te jednako velikim središnjim multimedijskim zaslonom. Tu su i odvojene komande klima uređaja koje omogućuju lakše upravljanje, a tu su novi materijali koji dodatno naglašavaju premium uređenje.

Još nema informacijama o motorizaciji, no sve će biti poznato već krajem mjeseca, kada se očekuje premijera na salonu automobila u Seoulu. I da, kako stvari stoje, ovaj model neće stići na europsko tržište.

KOMENTARI