Zatezanje bora za popularan SUV Volkswagen T-Roc

Zatezanje bora za popularan SUV Volkswagen T-Roc

I obnovljeni Volkswagen T-Roc će biti dostupan u standardnoj izvedbi, ali i u sportskoj R izvedbi s 300 KS, te kao kabrio, a osim vanjskog izgleda, dotjerana je i unutrašnjost.

Novi Hyundai i20 je pametniji i sigurniji uz osvježen izgled
Redizajn za Audi A4 i Audi A4 Avant
Osvježeni Peugeot 308 za 2020. dobiva potpuno digitalni i-Cockpit

Danas je standard da tijekom četvrte godine na tržištu svaki model dobije i svoju poboljšanu izvedbu, a na to nije imun ni T-Roc, jedan od traženijih Volkswagenovih modela. Kako to i priliči za Volkswagen, vizualne promjene nisu velike, no dovoljne su kako bi se novi model lako prepoznao u odnosu na stari.

Najviše promjena ima na prednjem dijelu gdje su ugrađena nova svjetla, a tu je i nova maska i branik, a sveukupan dojam je kako se radi o agresivnijem, odnosno sportskom izgledu. Tako je i stražnji branik sada dobio sportske linije, a stražnja svjetla su dobila novu grafiku. Sprijeda se može primijetiti i kako je i ovaj model dobio opcijsku LED traku koja se proteže preko maske motora i spaja prednja svjetla.

Kupci će sada na izbor imati četiri nove boje karoserije, ali i novi izgled aluminijskih naplataka koji mogu biti veličine između 16 i 19 inča. Dimenzije vozila nisu mijenjane, pa je tako dužina i dalje 4234 mm, dok međuosovinski razmak broji 2603 mm. Prtljažni prostor u standardnoj inačici ima obujam od 445 litara, dok T-Roc R ima obujam od 392 litre.

Za pogon se i dalje brinu trocilindarski jednolitreni benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 110 KS, zatim četverocilindarski 1,5-litreni turbo benzinac sa 150 KS, a na određenim tržištima će se nuditi i dvolitreni benzinac sa 190 KS. U ponudi su i dva turbo dizel motora, a riječ je o dvolitrenom motoru u izvedbi sa 115 KS i sa 150 KS. Top model je i dalje T-Roc R koji ima snagu od 300 KS.

Unutrašnjost je dorađena, a sada se koristi puno mekša plastika na vratima i konzoli, a nova je i digitalna instrument ploča. Središnji dio je dosta promijenjen, pa sada dolazi sa zaslonom do dijagonale od 9,2 inča, a dolazi i s podrškom za bežično spajanje s Android Autom i Apple CarPlayom. Nove su i komande klimatizacije, koje sada dolaze s tipkama osjetljivima na dodir, a nov je i dizajn volana, kao i presvlaka.

T-Roc je dobio i najnovije sigurnosne sustave, a na tržište stiže tek sredinom sljedeće godine, a Volkswagen će naknadno objaviti i cijene, kao i točne pakete opreme za pojedine modele.

KOMENTARI