Ovo je nova Honda HR-V, a osim privlačnijeg dizajna donosi i hibridni sustav

Ovo je nova Honda HR-V, a osim privlačnijeg dizajna donosi i hibridni sustav

Nova generacija Honde HR-V je oku puno privlačnija, a kao i maleni Jazz, dolazit će isključivo s hibridnim pogonom. Prodaja pak kreće do kraja ove godine.

Stiže Alfa Romeo 8C s karbonskim vlaknima i s više od 700 KS
I Toyota C-HR dobiva opremu GR Sport, a promjena ima i kod C-HIC paketa opreme
Dizel, benzinac ili hibrid?

Prilično šture informacije su stigle iz Honde, a vezane su uz potpuno novu generaciju kompaktnog SUV modela HR-V. Već na prvi pogled je vidljiv pomak u dobrom smjeru što se tiče dizajna, a iako podsjeća na neke druge modele, HR-V sada svakako izgleda privlačnije.

Dizajn je u odnosu na prethodnika puno zaobljeniji, a i dalje su prisutne coupe linije, kao i sakrivena ručica za otvaranje stražnjih vratiju. Stražnja svjetla su sada zaobljena i spojena s Hondinim logom u sredini.

A osim potpuno novog izgleda, HR-V će imati i potpuno novi pogonski sklop, a riječ je naravno o hibridu koji će dolaziti pod oznakom e:HEV (Hybrid Electric Vehicle – hibridno električno vozilo), gdje se priključuje već poznatim hibridima Jazzu i modelu CR-V. To je još jedan korak elektrifikacije, jer će Honda od sljedeće godine u Europi nuditi sve modele u elektrificiranoj izvedbi.

Potpuno je nova i unutrašnjost koja nudi više prostora od prethodnika, a izgled je moderan i jednostavan. I dalje u ponudi ostaje magična stražnja klupa, koja ne samo da se može preklopiti, već se sjedeća površina može i podići, kao u modelu Jazz, a što omogućuje lakši prijevoza nekih stvari, kao što je to bicikl. Uz to, iz Honda kažu kako su se u izradi koristili i kvalitetniji materijali, što svakako hvalimo.

To je to što nam je Honda do sada rekla, a sve informacije o hibridnom sklopu, dimenzijama i cijenama će biti objavljene naknadno, jer se tako i tako nova Honda HR-V na tržištu neće naći prije kraja ove godine.

KOMENTARI