Honda HR-V: redizajn i novi motori u ponudi

Honda HR-V: redizajn i novi motori u ponudi

Nakon predstavljanja izmijenjenog dizajna Honde HR-V u ponudi će biti 1.5 i-VTEC benzinski turbo motor

Počeo je Ženevski auto salon, ovo su premijerno predstavljeni modeli
Mercedes na New York Auto Show predstavlja 6 svjetskih premijera
Što to Mazda predstavlja u Ženevi?

Vanjske nadogradnje pružit će subkompaktnom SUV-u Honda HR-V elegantniji izgled, sjedala u interijeru dobit će veću udobnost i kvalitetu s naglaskom na promjenama oko ramena vozača (i dalje će se nuditi kao magična sjedala), a prve isporuke trebale bi krenuti već od listopada 2018.

Honda HR-V 2019 bit će dostupna uz 1.5 i-VTEC benzinski motor snage 130 KS (96 kW) koji raspolaže okretnim momentom od 155 Nm u području oko 4600 okr/min. Uz 6-stupanjski ručni mjenjač HR-V će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 10,2 sekunde dok će u kombinaciji s CVT mjenjačem ubrzavanje trajati 0,7 sekundi duže. Motor je dorađen smanjenjem trenja između klipova i cilindričnih provrta stvaranjem iznimno glatke površine čime se smanjuje dugotrajno trošenje i povećava učinkovitost motora.

Manje buke motora i općenito izvan vozila dopirat će do putnika u kabini jer je ugrađeno više izolacijskog materijala oko lukova kotača prtljažnika te prednjih i stražnjih vrata. Honda HR-V bit će po prvi put, ovisno o paketu opreme, opremljena Active Noise Cancellation (ANC) koja je dizajnirana da smanjuje buku niske frekvencije u interijeru vozila praćenjem takvih zvukova uz pomoć dva mikrofona smještena u kabini, a zatim se uključivanjem zvučnika odnosno emitiranjem zvuka s preciznim reverznim fazama audio signala buka na neki način “isključuje” iz kabine.

Drugi motor u ponudi bit će dizelski 1.6 i-DTEC, a njega očekujemo tek na proljeće 2019. Nedavno je 1,6-turbodizelski motor stigao u ponudu Honde Civic na hrvatskom tržištu.

U vizualnom dijelu nova, facelift Honda HR-V imat će Solid Wing Face grafiku koja uključuje novu, tamnu kromiranu ploču koja će zamijeniti crnu i kromiranu kombinaciju iznad rešetke hladnjaka. Prednji odbojnik imat će dublje odjeljke za ulazak zraka uz kružni dizajn integiranih svjetala za maglu, a redizajnirana prednja svjetla imat će projektorske leće uz redizajnirana dnevna LED svjetla standardno dostupna.

 

Na stražnjoj strani svjetla će imati tamniji izgled, modeli s višim paketima opreme imat će nove 17-inčne kotače dok će se poraditi i na ispušnom sustavu. I prednja i stražnja svjetla mogu biti u LED tehnologiji, ukoliko to kupci žele (platiti). Karoserija će biti dostupna u ukupno osam boja: Midnight Blue Beam Metallic. Milano Red, Platinum White, Crystal Black, Lunar Silver, Modern Steel, Brilliant Sporty Blue i Ruse Black.

KOMENTARI