Ford možda vrati ime Capri, ali će to biti električni SUV!

Ford možda vrati ime Capri, ali će to biti električni SUV!

Iako je sve to još neslužbeno, nakon što je coupe Puma postao SUV, Ford bi mogao vratiti i legendarno ime Capri i to na električni SUV!

Stigao je prvi električni SUV iz Volkswagena: ID.4 je u ponudi s tri snage motora i dvije veličine baterija
Do 25 km više autonomije s jednim punjenjem za Peugeot e-208 i e-2008
Je li svježe predstavljeni električni Mercedes EQA buduća tržišna zvijezda?

Nakon što je Mitsubishi legendarno ime Eclipse postavio na SUV i dodao mu u naziv Cross, Ford je ime Puma, koje je bilo sinonim za ne baš uspješan coupe s kraja 90-ih godina prošlog stoljeća, upotrijebiti za B-SUV, kao i ime Mustang za električni SUV, doduše s nastavkom E-Mach, sada bi se moglo pojaviti još jedno poznato ime.

Naime, prema neslužbenim informacijama, novi električni SUV koji će biti predstavljen početkom sljedeće godine, a koji bi trebao naslijediti ugašenu Fiestu, mogao bi nositi ime Capri! Za one koji ne znaju, Ford Capri je bio iznimno uspješan coupe kojeg je Ford proizvodio od 1968. godine, pa sve do 1986. godine.

Novi model bi također trebao biti napravljen u suradnji s Volkswagenom, nakon što je prije par dana predstavljen električni Ford Explorer EV. Također, novi model neće koristiti nikakve detalje retro dizajna, već će se fokusirati na Fordovu budućnost.

Novi će model, kao i već spomenuti Explorer EV, imati više „amerikanizirani“ dizajn, a Ford u budućnosti namjerava kupcima na Starom kontinentu sve više i više prenositi američko nasljeđe ovog brenda.

KOMENTARI