Još jedno legendarno ime gubi smisao: Capri postaje električni coupe SUV

Još jedno legendarno ime gubi smisao: Capri postaje električni coupe SUV

Vjerojatno u nedostatku inspiracije, Ford će još jedno povijesno ime iskoristiti za novi električni SUV koji će se bazirati na Volkswagenovoj MEB platformi.

Mitsubishi priprema novi SUV za Europu
Opel Experimental najavljuje izgled budućih Opel automobila
Test: MG ZS EV Luxury+ Long Range

Ovo stvarno više nema smisla, složit će se mnogi. Naime, Ford će oživjeti ime Capri, ali ne na nekom zanimljivom coupeu već na novom električnom coupe SUV-u, koji će pak biti baziran na Volkswagenovoj MEB platformi. Za one koji ne znaju, Ford i Volkswagen usko surađuju na razvoju novih modela, pa je tako novi Ford Tourneo ustvari prepakirani Volkswagen Caddy, dok je pak novi Ford Explorer EV ustvari prepakirani Volkswagen ID.4.

Ford Explorer EV je ustvari Volkswagen ID.4 ispod nove karoserije

No vratimo se mi na Capri, model koji se radio u tri generacije i to od 1969. godine pa sve do kraja 1986. godine, a prva je generacija zamišljena kao europska izvedba prve generacije Mustanga. Capri je postigao veliki uspjeh, kako kod kupaca, tako i na raznim utrkama, a nova generacija sigurno neće ići istim stopama.

Naime, 38 godina nakon posljednjeg Caprija, novi Capri će postati potpuno električan model coupeovskog izgleda, a navodno će se nuditi s elektromotorima snage i do 335 KS, dok će baterije biti kapaciteta 52 kWh i 77 kWh, kakve već poznajemo iz ostalih VW ID modela. Premijera se očekuje sljedeće godine, a ljubiteljima klasičnog Caprija srce sigurno neće zatitrati predstavljanjem nove generacije. Šteta!

KOMENTARI