Električni motocikl s Human Machine Interfaceom

Električni motocikl s Human Machine Interfaceom

Vector, prvi u potpunosti električni motocikl na svijetu s Human Machine Interfaceom (HMI) predstavljen je na sajmu u Milanu

Nova sportska Toyota Corolla GR Sport
Redizajnirani Kia Picanto stiže nakon ljeta, a bit će dostupan u tri izvedbe
Novi Mercedes-AMG A 35 4MATIC s 306 KS

Inmotion Ventures, Jaguar Land Roverov fond investira u Vector, električni motocikl koji bi trebao biti najnapredniji na svijetu. Iza Vectora stoji startup tvrtka Arc s proizvodom koji donosi najsuvremenije tehnologije, najsuvremeniju arhitekturu te sve zamotano u futurističko kućište. Naglasak je i na sigurnosti u vožnji te na učinkovitosti.

Vector će pružiti iskustvo virtualne stvarnosti (virtual reality) kroz kacigu s headsup displayem te inteligentno haptičko iskustvo vožnje. Kaciga će na sebi imati stražnju kameru kako bi vozač vidio situaciju iza sebe bez da se okreće u vožnji. Za motocikl su korišteni egzotični materijali čime će se opravdati ekstremno visoka cijena od 117.000 američkih dolara. Maksimalna brzina koju Arc Vector s električnim motorom snage 95 kW postiže je čak 241 km/h. S mjesta do 96 km/h ubrzava za samo 2,7 sekundi.

S jednim punjenjem baterija Vector na autocesti može prevaliti do 193 km odnosno 274 km u gradskoj vožnji. Bit će proizvedeno samo 355 primjeraka. S paprenom cijenom Arc Vector nije svakodnevni motocikl nego je namijenjen milijunašima.

KOMENTARI