Električni Ford Mustang Mach-E 1400 Prototype s čak 1.400 KS

Električni Ford Mustang Mach-E 1400 Prototype s čak 1.400 KS

Ford Performance i RTR Vehicles razvili su električni prototip Mustang Mach-E 1400 koji će služiti kao reklama modela Mustang Mach-E, koji će se u europskim salonima pojaviti početkom sljedeće godine.

Sadašnjost i budućnost električnih i hibridnih prijevoznih sredstava
Vozili smo Nissan Leaf: brži je, jači i autonomniji
Koncept i4 najavljuje budućnost BMW-a i prikazuje redizajnirani logo marke

Kako bi napravili što bolju promociju novog SUV modela Mustang Mach-E, Fordov odjel Ford Performance i tvrtka RTR Vehicles, inače tvrtka koja se u SAD-u bavi tuningom Fordovih automobila, utrošili su preko 10.000 radnih sati kako bi napravili ovaj koncept.

Za razliku od serijske izvedbe koja posjeduje dva elektromotora, Mustang Mach-E 1400 Prototype će za pogon koristiti čak 7 elektromotora, od kojih su tri smještena sprijeda, a četiri straga, a ukupna snaga svim motora je čak 1.400 KS. Treba naglasiti kako se prijenos snage ovija na sva četiri kotača, no prema potrebi se automatski može i drugačije raspodijeliti.

Nažalost, performanse Mustanga Mach-E 1400 nisu objavljene, no maksimalna brzina iznosi minimalno 257 km/h, dok se za zaustavljanje koriste Brembo kočnice. U ovaj zanimljivi koncept je pak ugrađena baterija kapaciteta 56,8 kWh.

Izvana je vidljiv čitav niz spojlera i dorada ovog koncepta, a sve kako bi se mogla iskoristiti sva snaga koju ovaj model posjeduje, a za izradu karoserije korišteni su novi laki materijali.

Usput je i najavljeno kako će Ford Mustang Mach-E 1400 Prototype uskoro sudjelovati u NASCAR utrkama, a ujedno će poslužiti i za testiranje novih tehnologija i materijala za izradu.

KOMENTARI