Rekord za Renault Zoe: 10.000 registriranih i još 11.000 naručenih primjeraka u lipnju

Rekord za Renault Zoe: 10.000 registriranih i još 11.000 naručenih primjeraka u lipnju

Samo u Francuskoj je u lipnju naručeno preko 7.000 primjeraka, što je rast od 355 % u odnosu na prošlu godinu, dok je u Njemačkoj zabilježen rast od 117 %.

Renault E-Tech: Od Lego modela do hibridne inovacije – 3. nastavak
Renault Captur od sada je dostupan i s novim R.S. Line paketom opreme
Test: Renault Captur E-Tech Engineered 145 Hybrid

Već u svibnju, obilježenim ponovnim pokretanjem komercijalnih aktivnosti u većini europskih zemalja, Grupa Renault zabilježila je rast prodaje Renaulta ZOE za 56 % u odnosu na prethodni mjesec. U lipnju se taj rast nastavlja i potvrđuje novim rekordom. Grupa Renault zabilježila je ukupno 11.158 narudžbi modela ZOE u Europi.

U Francuskoj, koje je inače najveće tržište električnih vozila Grupe Renault, samo je u prošlom mjesecu zabilježeno 7.050 narudžbi Renaulta ZOE, što je tri puta više (rast od +355 %) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prodaja raste i u ostatku Europe, tako se u Njemačkoj broj narudžbi Renaulta ZOE povećao za 117 % odnosno na 1.990 naručenih primjeraka.

Osim porasta broja narudžbi, zabilježen je i rekordan broj registriranih vozila s 10.944 Renaulta ZOE u Europi (privremeni podatak), odnosno 107 % više u odnosu na lipanj prošle godine. Tom uspjehu će se uskoro pridružiti i novi hibridni modeli E-TECH – Clio E-TECH, Captur E-TECH Plug-in i Megane Grandtour E-TECH Plug-in, a svi oni podupiru Grupu u njezinu nastojanju da ispuni ciljeve povezane s normom CAFE.

KOMENTARI