Opel Rocks-e: električni Citroen Ami pod Opelovom značkom

Opel Rocks-e: električni Citroen Ami pod Opelovom značkom

Rocks-e je naziv malenog Opelovog četverocikla, a ustvari riječ je o Citroenu Ami s Opelovim značkama, a na tržište stiže već ove jeseni i mogu ga voziti i petnaestogodišnjaci.

Električni Citroen Ami ima dva sjedala, a mogu ga voziti i mlađi od 18 godina
Citroen My Ami Buggy Concept nudi pravu retro vibru
Električni Citroen Ami kao policijsko vozilo!

Još prije gotovo godinu i pol dana Citroen je predstavio Ami, maleni električni dvosjed kojeg mogu voziti i mlađi od 18 godina, a sada je predstavljena i Opelova izvedba istog automobila koji dolazi pod imenom Rocks-e. Ako vam je ime Rocks poznato, podsjetit ćemo vas kako je Opel to ime koristio za povišene ”off-road” izvedbe modela Adam i Karl, no ovog puta je riječ o sasvim drugačijem automobilu.

Odnosno, iako izgleda kao automobil, riječ je o četverociklu, kakav je slučaj i s Renaultom Twizy, a može prevesti dva putnika koji sjede jedan pored drugog. Rocks-e je dug 2,41 m, širok 1,39 m i visok 1,52 m, a posebno se ističe kako je krug okretanja tek 7,2 metra, što je idealno za prenapučene gradske ulice.

Pokreće ga elektromotor snage samo 6 kW, odnosno samo 8 KS, no to je dovoljno da postigne maksimalnu brzinu od 45 km/h. Ugrađena baterija ima kapacitet 5,5 kWh i moguće ju je napuniti putem kućne utičnice za tri i pol sati, te nudi autonomiju do 75 km, što je zasigurno dovoljno za višednevnu vožnju po gradu.

Iako je dizajn gotovo identičan, Opel Rocks-e nudi karakteristične Opel dizajnerske detalje, kako izvana, tako i iznutra, a za razliku od modela Ami nema ugrađen Airbump, iako se vidi gdje je na vratima  priprema za njega.

Kao i kod Citroena, vrata se otvaraju u suprotnim smjerovima, a u ponudi se nalazi i panoramski krov. Opel Rocks-e u Njemačku stiže na jesen, dok se na odabranim ostalim tržištima očekuje tijekom 2022. godine, a cijena nije objavljena. Vjerojatno će biti slična Amijevoj, koji u Francuskoj starta od oko 6.000 EUR, odnosno oko 45.000 kuna.

KOMENTARI