Citroen My Ami Buggy Concept nudi pravu retro vibru

Citroen My Ami Buggy Concept nudi pravu retro vibru

Maleni električni Ami je predstavljen u novom konceptnom obliku, a riječ je o Buggy preradi ovog modela koja kombinira retro izgled i moderne tehnologije, a rezultat je simpatično i ekološki prihvatljivo vozilo.

Električni Citroen Ami ima dva sjedala, a mogu ga voziti i mlađi od 18 godina
Opel Rocks-e: električni Citroen Ami pod Opelovom značkom
Električni Citroen Ami kao policijsko vozilo!

Iz Citroena nam stiže još jedno zanimljivo konceptno vozilo, a kao temelj za njega korišten je novi Ami, maleni električni dvosjed kojeg mogu voziti i mlađi od 18 godina. A Buggy koncepta izvedba je kao stvorena za naše otoke i za turizam, jer se u ovakvom modelu najlakše stopiti s prirodom.

Citroen My Ami Buggy Concept donosi već poznati osnovni oblik karoserije, no ono što se prvo primijeti je nedostatak vratiju, koji je kompenziran ugradnjom vodootpornih materijala u unutrašnjosti, pa problema u slučaju kiše neće biti.

Tu je i mat boja karoserije s kontrastnim žutim detaljima, a tu su i off-road dodaci – prošireni plastični blatobrani, zaštitni kavezi za svjetla i veliko LED svjetlo koje je montirano na krov. Krov je inače panoramski, a tu su i krovni nosači s rezervnim kotačem.

Na kotače su montirane i off-road gume, pa dolazak do zabačenih plaža neće biti problem, no trebat će paziti koliko se vozite u jednom smjeru jer je autonomija ovog modela 75 km, a za nju se brine 5,5 kWh baterija.

Za pogon ovog 241 cm dugog, 139 cm širokog i 159 cm visokog vozila se brine 6 KS snažan elektromotor, a u njega stanu dvije osobe. Treba li uopće nešto više za uživanje?

KOMENTARI