Ekrani u interijeru umjesto kontrolne ploče

Ekrani u interijeru umjesto kontrolne ploče

Jaguar Land Roverovi inženjeri razvijaju strukturnu elektroniku koja bi mogla zamijeniti kontrolne ploče sa zakrivljenim ekranima

Automobil prati raspoloženje i zatim se prilagođava vozaču
Automobili povezani sa semaforima
Otvoren je prvi Jaguar Land Rover centar u Zagrebu

Zamjenom kontrolne ploče omogućilo bi se vozačima da prilagode interijere pločama koje mijenjaju boju. Zamisao dolazi iz Jaguar Land Rovera, kroz projekt elektronske individualizacije unutrašnjosti. Ukratko, kao prvi na svijetu, Jaguar Land Rover razvija elektronsku tehnologiju pojednostavljene arhitekture (LESA – Lightweight Electronics in Simplified Architecture) koja koristi zakrivljene OLED ekrane.

Na taj bi se način radikalno mogao promijeniti izgled budućih kabina vozila, a kupcima se nudi veća mogućnost prilagođavanja automobila prema njihovim potrebama. Omogućit će to i dizajnerima razvoj interijera bez prekidača, što bi mogao biti budući dizajn u vozilima.

Mogla bi se prilagođavati i mijenjati ambijentalna rasvjeta, informacije bi se prikazivale samo kad je to potrebno, a omogućila bi se i ušteda mase elektronike ugrađene u automobile do 60 posto. Predviđeno je i dodavanje solarnih panela u vozilo, bez dodavanje dodatne mase vozilu, a obnovljiva energija nastala iz sunca mogla bi se koristiti za punjenje baterija u vozilu.

KOMENTARI