Dvije dužine, tri izvedbe, pet motora i dva mjenjača, te mnogo prostora – sve to nudi Toyota Proace City

Dvije dužine, tri izvedbe, pet motora i dva mjenjača, te mnogo prostora – sve to nudi Toyota Proace City

Na tržište je stigao još jedan zanimljiv automobil, Toyota Proace City, koja će biti jednako privlačna i tvrtkama i privatnim kupcima koji traže obiteljsko vozilo s mnogo prostora, a posebno će biti zanimljiva N1 izvedba.

Peugeot je pokrenuo proizvodnju e-Experta pogonjenog vodikom
Na proljeće stižu novi Renault Kangoo i Express u nekoliko izvedbi
Nissan Townstar je kompaktni dostavnjak koji može imati i električni pogon

Toyota je domaćim novinarima predstavila novi furgon Proace City koji će biti dostupan u tri osnovne izvedbe – kao dostavno vozilo pod imenom Van, kao obiteljsko vozilo pod imenom Verso i kao N1 izvedba koja se temelji na modelu Verso.

Proace City je dostupan u dvije dužine, kraćoj od 4,4 m i dužoj od 4,7 m, a moguće ga je opremiti s dva do sedam sjedala, ovisno o izvedbi. Treba naglasiti kako se sedam sjedala mogu naručiti i u kratkoj i u dugoj izvedbi. Tu je i velika nosivost od jedne tone, a obujam teretnog prostora je od 3,3 m3 do 4,3 m3, a u teretni prostor stanu i dvije europalete.

Ako pak doplatite za Smart Cargo sustav, dobivate najveću dužinu teretnog prostora u klasi od 3,1 m za kratku izvedbu, odnosno 3,4 m za dugu izvedbu. Tu je i mogućnost vuče prikolice do ukupno 1,5 tone.

Proace City dolazi s dva turbo benzinska motora obujma 1,2 litre u izvedbi sa 110 KS i sa 130 KS, dok se nude i dva dizel motora sa 102 KS i sa 130 KS. Treba napomenuti kako je Van izvedba dostupna i s turbodizelskim motorom od 75 KS. U ponudi su i tri mjenjača, ručni s 5 ili 6 brzina, te 8-brzinski automatik.

Unutrašnjost je moderno dizajnirana i u ponudi su svi najnoviji sigurnosni sustavi, a uz to tu je i mnogo prostora za pohranu predmeta koji se mogu naći u svakom kutku kabine. Tu je i opcijski 8-inčni multimedijski zaslon s podrškom za MirrorLink, Android Auto i Apple CarPlay, Bluetooth, DAB, navigacija, ali u ponudi su i automatski dvozonski klima uređaj i niz ostale opreme. Proace City s drugim redom sjedala se može pohvaliti s tri jednaka sjedala, a svako od njih posjeduje ISOFIY priključke, pa je unutra lako postaviti tri dječje sjedalice odjednom.

Cijene za Proace City Van kreću od 135.100 kuna s PDV-om za benzinsku izvedbu, odnosno 145.700 kn s PDV-om za 75 KS snažan turbo dizel motor, dok je duga izvedba skuplja za 10.000 kuna. Obiteljski Proace City Verso kreće od 129.900 kuna za 110 KS snažnu benzinsku izvedbu, odnosno od 142.800 kuna za 102 KS snažnu dizel izvedbu. Doplata za produženu karoseriju je između 5.450 i 7.600 kuna, ovisno o izvedbi.

Vjerojatno najtraženija izvedba na našem tržištu će biti Proace City Verso N1, koja nudi 5 sjedala i mogućnost odbitka 100 % PDV-a i oslobađanja plaćanja PPMV-a, pa cijena takve izvedbe kreće od 124.330 kuna za benzinca, odnosno 137.940 kuna za dizelsku izvedbu, uz doplatu od 5.450 do 7.600 kuna za produženu izvedbu.

KOMENTARI