Na proljeće stižu novi Renault Kangoo i Express u nekoliko izvedbi

Na proljeće stižu novi Renault Kangoo i Express u nekoliko izvedbi

Renault je najavio novu generaciju Kangooa koji će biti dostupan u putničkoj i dostavnoj izvedbi, a isto će nuditi i model Express, no njegova putnička izvedba neće biti dostupna u Europi.

Dvije dužine, tri izvedbe, pet motora i dva mjenjača, te mnogo prostora – sve to nudi Toyota Proace City
E-Ducato: Fiat predstavio električnu izvedbu popularnog dostavnjaka
Električni Citroen e-Jumpy prelazi i do 330 km s jednim punjenjem, a dolazi u tri dužine

Mnogo novosti Renault priprema za proljeće sljedeće godine s modelima Kangoo i Express, a oba će biti dostupna u dostavnoj i putničkoj izvedbi. Od 1997. godine, kada je predstavljen prvi Kangoo, do sada je prodano preko 4 milijuna primjeraka.

A novi Kangoo će zasigurno nastaviti istim stopama. Tako je novi Kangoo furgon namijenjen flotama, obrtnicima i trgovcima, a posebno se ističe s dvije inovacije. Easy Side Access je posebno koristan u gradskim središtima, a omogućuje lakši pristup teretnom prostoru i na uskim parkinzima. Naime, uklanjanjem središnjeg nosača na novom Kangoou stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1.416 mm, što je dvostruko više u odnosu na prethodnika. Tu je i Easy Inside Gallery uvlačiva pregrada u unutrašnjosti koja omogućuje prijevoz dugih i velikih predmeta iznad razine podnice, čime se oslobađa prostor na tlu.

U putničkoj izvedbi novi Kangoo nudi 5 pravih sjedala, bogatu opremu i nove sustave za pomoć u vožnji, a i dalje nudi značajke prilagodljivosti. Tako je unutrašnjost potpuno nova i donosi multimedijski sustav Renault Easy Link, digitalni unutarnji retrovizor, a tu je i sustav za obuzdavanje njihanja prikolice i aktivni sustav kočenja u nuždi.

Kupci će kod novog Kangooa moći birati između benzinskog, dizelskog i električnog pogona, ručnog ili automatskog mjenjača, te dvije dužine karoserije. Standardna će nuditi 3,3 do 3,9 m3 korisnog prostora, dok će produžena nuditi između 4,2 i 4,9 m3 korisnog prostora.

Renault Express će se također nuditi u dostavnoj i putničkoj izvedbi, no treba naglasiti kako se putnička izvedba neće moći kupiti u Europi. Express je furgon namijenjen svježim poduzetnicima koji traže pristupačno vozilo prilagođeno njihovim osnovnim potrebama.

Express će se nuditi s benzinskim i dizel motorima, a donosi i nešto drugačiju unutrašnjost s manjim zaslonom s Renault Easy Link multimedijom, a tu su i ojačana sjedala. Nudi čak 48 l korisnih pretinaca u kabini, što je rekord u klasi, a utovarni kapacitet mu je od 3,3 do 3,7 m3.

Novi Renault Kangoo će se proizvoditi u tvornici Maubeuge u Francuskoj, dok će se Express proizvoditi u tvornici u Tangeru u Maroku. Sve detalje oko motorizacije, opcija i cijena će biti poznate na proljeće 2021. godine.

KOMENTARI