Dorađena je i Toyota Highlander: nova boja karoserije i novi multimedijski sustav

Dorađena je i Toyota Highlander: nova boja karoserije i novi multimedijski sustav

Toyota je obnovila svoj najveći SUV na europskom tržištu, koji dolazi sa 7 sjedala, a donosi novu boju karoserije, nove aluminijske naplatke te novi multimedijski sustav Toyota Smart Connect.

Monovolumensku Daciju Lodgy zamijeniti će hibridni SUV sa 7 sjedala
Novi Renault Grand Kangoo nudi sedam pojedinačnih sjedala i obilje prostora
Test: Dacia Jogger Extreme 1.0 TCe 110 7 sjedala

Toyota Highlander je na europsko tržište stigla 2021. godine, a za modelsku godinu 2023. donosi nekoliko poboljšanja, kako vizualnih, tako i tehničkih. I dalje nudi 7 sjedala i AWD-i pogon na sve kotače, a izvana ćete je prepoznati po opcijskoj Cypress zelenoj metalik boji, kojom Toyota želi odmaknuti ovaj model od konkurencije.

Uz to, tu su i novi 20-inčni aluminijski naplatci crne boje visokog sjaja, koji naglašavaju eleganciju ovog modela. Izvana drugih promjena nema, a unutrašnjost istovremeno dobiva opcijsku kožom presvučenu unutrašnjost u bež ili oker boje.

No u unutrašnjosti ima i vizualnih novosti, a riječ je o najnovijem Toyota Smart Connect multimedijskom sustavu koji sada dolazi u dijagonali od 12,3 inča, visoke je rezolucije, a serijski dolazi i s navigacijskim sustavom ”u oblaku”, a može se pohvaliti i boljim prepoznavanjem glasovnih komandi.

Navigaciji se može pristupiti i bez mobitela, no za korištenje ćete ipak morati biti unutar GSM signala.Treba napomenuti i kako Highlander dolazi s četverogodišnjim troškovima prijenosa podataka, koje uključuje i nadogradnju sustava na daljinu.

Novost je i digitalna instrument ploča dijagonale 12,3 inča, s 3D prikazom, a kupci mogu sami prilagođavati prikaz, uz četiri ponuđena dizajna: Casual, Smart, Tough i Sport. Tako se sada i Highlander pridružio ostalim Toyotinim modelima s najnovijim zaslonima u unutrašnjosti.

Za kraj treba spomenuti kako je hibridni pogonski sustav ostao nepromijenjen, te i dalje nudi ukupnu snagu sustava od 248 KS, a dorađeni Highlander se može naručiti već sada, no prve se isporuke kupcima očekuju tek u četvrtom kvartalu.

KOMENTARI