Dorađena je i Toyota Highlander: nova boja karoserije i novi multimedijski sustav

Dorađena je i Toyota Highlander: nova boja karoserije i novi multimedijski sustav

Toyota je obnovila svoj najveći SUV na europskom tržištu, koji dolazi sa 7 sjedala, a donosi novu boju karoserije, nove aluminijske naplatke te novi multimedijski sustav Toyota Smart Connect.

BMW predstavio obnovljeni X7, koji donosi potpuno novi dizajn prednjeg dijela
Toyota je predstavila još veći Highlander: Grand Highlander
Ovako japanski kupci zamišljaju savršen automobil: Toyota Sienta

Toyota Highlander je na europsko tržište stigla 2021. godine, a za modelsku godinu 2023. donosi nekoliko poboljšanja, kako vizualnih, tako i tehničkih. I dalje nudi 7 sjedala i AWD-i pogon na sve kotače, a izvana ćete je prepoznati po opcijskoj Cypress zelenoj metalik boji, kojom Toyota želi odmaknuti ovaj model od konkurencije.

Uz to, tu su i novi 20-inčni aluminijski naplatci crne boje visokog sjaja, koji naglašavaju eleganciju ovog modela. Izvana drugih promjena nema, a unutrašnjost istovremeno dobiva opcijsku kožom presvučenu unutrašnjost u bež ili oker boje.

No u unutrašnjosti ima i vizualnih novosti, a riječ je o najnovijem Toyota Smart Connect multimedijskom sustavu koji sada dolazi u dijagonali od 12,3 inča, visoke je rezolucije, a serijski dolazi i s navigacijskim sustavom ”u oblaku”, a može se pohvaliti i boljim prepoznavanjem glasovnih komandi.

Navigaciji se može pristupiti i bez mobitela, no za korištenje ćete ipak morati biti unutar GSM signala.Treba napomenuti i kako Highlander dolazi s četverogodišnjim troškovima prijenosa podataka, koje uključuje i nadogradnju sustava na daljinu.

Novost je i digitalna instrument ploča dijagonale 12,3 inča, s 3D prikazom, a kupci mogu sami prilagođavati prikaz, uz četiri ponuđena dizajna: Casual, Smart, Tough i Sport. Tako se sada i Highlander pridružio ostalim Toyotinim modelima s najnovijim zaslonima u unutrašnjosti.

Za kraj treba spomenuti kako je hibridni pogonski sustav ostao nepromijenjen, te i dalje nudi ukupnu snagu sustava od 248 KS, a dorađeni Highlander se može naručiti već sada, no prve se isporuke kupcima očekuju tek u četvrtom kvartalu.

KOMENTARI