Cupra Formentor dolazi s plug-in hibridom s 245 KS ili benzincem s 310 KS

Cupra Formentor dolazi s plug-in hibridom s 245 KS ili benzincem s 310 KS

Cupra, sportska podmarka Seata, je otkrila sve informacije o svom prvom samostalno razvijenom modelu Formentoru, a riječ je o crossoveru visokih performansi.

Povoljan i prostran crossover
Škoda za Ženevski sajam automobila priprema novi crossover
Offroad vožnja na godišnjem odmoru

Prvi samostalno razvijeni model koji dolazi pod brendom Cupra je crossover Formentor, koji je ime dobio po rtu na španjolskom otoku Mallorci, a riječ je o 4.450 mm dugom i 1.839 mm širokom vozilu s međuosovinskim razmakom od 2.680 mm, trebao bi ponuditi dovoljno prostora za 5 putnika, a tu je i prtljažnik obujma 450 litara.

Formentor je moguće dobiti i s 19-inčnim aluminijskim naplatcima, koji su dostupni i u boji Copper, a u kojima se nalaze 18-inčne Brembo kočnice. Na izbor se nude i četiri uni i metalik boje, tri posebne boje i dvije mat boje. Straga Formentor ima spojena svjetla, koja su u posljednje vrijeme ponovno u trendu, dok je prednji kraj dizajniran prilično oštro i sportski, a posebno se ističe Cupra logo koji je smješten na maski.

U unutrašnjosti nas očekuju sportska sjedala, digitalna instrument ploča, 12-inčni središnji multimedijski zaslon, ali i LED ambijentalno osvjetljenje koje je postavljeno vodoravno i proteže se duž cjelokupnog prednjeg dijela putničke kabine i vrata, a time je postignut dojam kako instrument ploča lebdi u prostoru.

Za pogon se brinu dva motora, dvolitreni TSI benzinac i 1,4-litreni plug-in hibrid. Plug-in hibrid nudi ukupnu snagu od 245 KS i okretni moment od 400 Nm, a 13 kWh baterija omogućuje doseg do 50 km samo na struju. Dvolitreni benzinac pak nudi snagu od 310 KS i istovjetnih 400 Nm okretnog momenta, a ova izvedba serijski dolazi i s 4Drive pogonom na sve kotače.

Oba motora su kombinirana s DSG automatskim mjenjačem s dvije spojke, a obje dolaze s adaptivnim ovjesom i progresivnim servo upravljačem. Performanse još nisu otkrivene, kao ni cijena, no zna se kako će prodaja krenuti krajem ove godine.

KOMENTARI