Britanski mediji tvrde: Budući T-Roc je posljednji Volkswagen s “čistokrvnim“ ICE motorima

Britanski mediji tvrde: Budući T-Roc je posljednji Volkswagen s “čistokrvnim“ ICE motorima

Za dvije godine na tržište stiže druga generacija modela Volkswagen T-Roc, a prema britanskim medijima to bi trebao ujedno biti i posljednji novi Volkswagen s ICE motorima.

Novi Hyundai Santa Fe dolazi i s plug-in hibridnim pogonom
Stiže još jedan hibridni Suzuki: kompaktni karavan Swace
Panda se ne da! U proizvodnji ostaje sve do 2026. godine

ICE ili motori s unutrašnjim sagorijevanjem se sve više i više izbacuju iz ponuda proizvođača novih automobila na području EU, iako su i dalje normalna ponuda u ostatku svijeta, a prema britanskim medijima, novi Volkswagen T-Roc bi trebao ujedno biti i posljednji novi Volkswagen koji je predstavljen s takvim motorima! Naime, već vremešni T-Roc u obliku kakvog znamo, nastavlja se proizvoditi do 2026. godine, kada će biti predstavljena druga generacija ovog modela.

Prodaja ovog modela je dobra, a prošle je godine bio treći po prodaji novih vozila u Europi, pa stoga Volkswagen izvlači iz njega sve što se može izvući. Doduše, radi iznimno male potražnje, Volkswagen je već zaustavio proizvodnju kabriolet izvedbe, a nova generacija neće ni biti prikazana u takvom obliku. Trebala bi biti postavljena na MQB Evo platformu, a osim standardnih benzinskih izvedbi, u ponudi će biti i hibridni i plug-in hibridni modeli. Za sada nema nikakvih informacija o dizelskom motoru, no on je još uvijek opcija.

KOMENTARI