BMW će godišnje proizvoditi 500.000 električnih motora

BMW će godišnje proizvoditi 500.000 električnih motora

BMW će u svojoj tvornici u Dingolfingu proširiti proizvodnju električnih motora, a kada sve bude gotovo, tamo će se proizvoditi 500.000 električnih motora godišnje.

Noviteti s Pariškog autosalona
Nova GARAŽA je na svim kioscima: Ispolirali smo farove i dobili 50% jače svjetlo, otkrivamo zašto će tehnički pregled biti stroži
Stiže i treći BMW serije 8 sa 600 KS

Iako znamo kako je još prije nekog vremena stigla informacija kako će nastaviti proizvodnju benzinskih i dizel motora još dosta vremena, u BMW-u će uskoro biti spremni i na proizvodnju veće količine električnih motora. Naime, u tijeku je unaprjeđenje tvornice u Dingolfingu u Njemačkoj, a kada sve bude gotovo tijekom 2022. godine, tvornica će tada biti spremna proizvoditi čak 500.000 elektromotora godišnje. Inače, u toj se tvornici od 2013. godine proizvode elektromotori za model i3.

Proizvodnja nove generacije BMW e-drivea je i službeno započela, a on kombinira motor, mjenjač i elektroniku, koji će se prvo početi ugrađivati u novi BMW iX3, čija će proizvodnja krenuti krajem ljeta u Kini.

Zanimljivo je kako će se površina proizvodnje kroz par godina povećati čak 10 puta, s 8.000 m2 na 80.000 m2. U prvoj polovici ove godine je povećan i broj radnika sa 600 na 1.000, a kad će sve biti gotovo, u proizvodnji će raditi 2.000 radnika.

Danas je 10 % automobila proizvedenih u tvornici Dingolfingu elektrificirano, a svojim proširenjem će se u tvornici istovremeno moći proizvoditi automobili s klasičnim motorom, kao i plug-in hibridi i potpuno električna vozila. Prvo takvo vozilo će biti nova generacija serije 7, koja će se na tržištu naći s benzinskim i dizel motorom, kao i plug-in hibrid, a po prvi puta i kao potpuno električno vozilo.

KOMENTARI