Najsnažnija Alpina ikada: B5 GT će biti proizveden u svega 250 primjeraka

Najsnažnija Alpina ikada: B5 GT će biti proizveden u svega 250 primjeraka

BMW Alpina B5 GT je najsnažnija Alpina ikada, a bit će proizvedeno ukupno 250 primjeraka, te će se moći kupiti u limuzinskoj ili Touring karavan izvedbi.

Budući BMW modeli će koristiti dijelove izrađene od reciklirane ribarske mreže
Predstavljen je električni BMW iX3
Iznimno brz novi SUV Alpina XB7 pod haubom skriva motor sa 621 KS

Alpina je poznata u preradi najsnažnijih BMW modela, a upravo je predstavila pravu poslasticu – B5 GT, koji će biti dostupan u limuzinskoj i Touring karavan izvedbi, a riječ je o najsnažnijem Alpina modelu u 58-godišnjoj povijesti ove tvrtke. Uz to, bit će proizvedeno svega 250 primjeraka, pa će ovi modeli svakog dana vrijediti sve više i više.

Pokreće ih 4,4-litreni V8 twin turbo motor koji razvija maksimalnu snagu od 466 kW/634 KS i pritom nudi 850 Nm okretnog momenta. Motor je uparen s 8-stupanjskim ZF automatskim mjenjačem a tu je i dorađeno podvozje, kao i ispušni sustav.

Navedeno je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 330 km/h za limuzinsku izvedbu, dok karavan ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi, a maksimalna brzina te izvedbe je 322 km/h. Ne može se reći da nije dovoljno.

Tu su u pojačane kočnice s Brembo diskovima 395 mm sprijeda i 398 mm straga, kao i set spojlera, jedinstvene aluminijske naplatke, a bit će dostupan u bojama Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red, Daytona Violet, Artic Race Blue, kao i u tradicionalnim bojama Alpina plava i Alpina zelena.

Unutrašnjost donosi mnogo izbora oko boje kože i drva, sportska sjedala i upravljač, a tu su i neizostavne oznake B5 GT na naslonima za glavu. Cijene kreću od 145.500 eura za limuzinu, odnosno od 148.500 za Touring. Prve isporuke se očekuju u srpnju ove godine.

KOMENTARI