Najsnažnija Alpina ikada: B5 GT će biti proizveden u svega 250 primjeraka

Najsnažnija Alpina ikada: B5 GT će biti proizveden u svega 250 primjeraka

BMW Alpina B5 GT je najsnažnija Alpina ikada, a bit će proizvedeno ukupno 250 primjeraka, te će se moći kupiti u limuzinskoj ili Touring karavan izvedbi.

Treća generacija SUV-a BMW X1 stigla i na naše tržište
Novi BMW M3 i M4 s dvije razine snage, dva mjenjača i pogonom na sve kotače
BMW obnovio i električni iX3

Alpina je poznata u preradi najsnažnijih BMW modela, a upravo je predstavila pravu poslasticu – B5 GT, koji će biti dostupan u limuzinskoj i Touring karavan izvedbi, a riječ je o najsnažnijem Alpina modelu u 58-godišnjoj povijesti ove tvrtke. Uz to, bit će proizvedeno svega 250 primjeraka, pa će ovi modeli svakog dana vrijediti sve više i više.

Pokreće ih 4,4-litreni V8 twin turbo motor koji razvija maksimalnu snagu od 466 kW/634 KS i pritom nudi 850 Nm okretnog momenta. Motor je uparen s 8-stupanjskim ZF automatskim mjenjačem a tu je i dorađeno podvozje, kao i ispušni sustav.

Navedeno je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 330 km/h za limuzinsku izvedbu, dok karavan ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi, a maksimalna brzina te izvedbe je 322 km/h. Ne može se reći da nije dovoljno.

Tu su u pojačane kočnice s Brembo diskovima 395 mm sprijeda i 398 mm straga, kao i set spojlera, jedinstvene aluminijske naplatke, a bit će dostupan u bojama Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red, Daytona Violet, Artic Race Blue, kao i u tradicionalnim bojama Alpina plava i Alpina zelena.

Unutrašnjost donosi mnogo izbora oko boje kože i drva, sportska sjedala i upravljač, a tu su i neizostavne oznake B5 GT na naslonima za glavu. Cijene kreću od 145.500 eura za limuzinu, odnosno od 148.500 za Touring. Prve isporuke se očekuju u srpnju ove godine.

KOMENTARI