5 bitnih činjenica o novom Peugeotu 508 First Edition

5 bitnih činjenica o novom Peugeotu 508 First Edition

Peugeot je u Ženevi predstavio limuzinski model 508 First Edition koji će biti proizveden u ograničenoj količini

Hrvatska premijera: vozili smo novi Peugeot 508 SW
TEST Peugeot 508 1.6 PureTech 225 EAT8 GT: Limuzina za 250 km/h
Peugeot 508 premijerno na Zagreb Auto Show 2018

1. Peugeot 508 First Edition na hrvatsko tržište dolazi krajem 2018. godine. Bit će ponuđen u ograničenom broju primjeraka, u samo 12 zemalja. Rezervacije se mogu zatražiti online.

2. “Prvo izdanje” karakteriziraju niska i kompaktna konstrukcija, potpuno novi vanjski dizajn s oštrim i snažnim linijama, uz borbeni prednji dio i mišićave linije. Karoserija dolazi u dvije boje – tamno-plavoj i crvenoj. 19-inčni naplatci dostupni su u dvije dijamantne boje s premazom od sivog praha.

3. Oprema će biti GT. Veliki naglasak stavljen je i na interijer u kojem Peugeot donosi i-Cockpit s prilagođenim okruženjem za bolje vozačko iskustvo. Unutrašnjost je izrađena od zebrano drveta, obloge su od alkantare dok crna koža prekriva sjedala s bakrenim šavovima. Ekran od 10 inča je u HD rezoluciji, uz kapacitivnu tehnologiju dodira. Upravljač je od perforirane kože, krov je u crnoj boji materijala, koristi se LED osvjetljenje interijera, papučice su aluminijske dok se na vratima nalazi oznaka First Edition. Zvuk će biti Fokal s deset zvučnika.

4. Motori će biti benzinski PureTech s 225 KS i BlueHDi dizelski sa 180 KS, uz novi 8-stupanjski automatski mjenjač.

5. Od sigurnosnih tehnologija, novi Peugeot 508 First Edition imat će Night Vision značajku što znači da će vozač pri smanjenoj vidljivosti uočiti živa bića.

KOMENTARI