2023 Lexus UX 300e dobio bateriju većeg kapaciteta i novi multimedijski sustav

2023 Lexus UX 300e dobio bateriju većeg kapaciteta i novi multimedijski sustav

Lexus je za svoj prvi električni model UX 300e za modelsku godinu 2023. pripremio bateriju većeg kapaciteta koja će mu omogućiti i do 40 % dužu autonomiju.

Smart #1 predstavljen i u nabrijanoj Brabus izvedbi
BMW predstavlja novi električni SUV iX s dosegom od preko 600 km!
Potpuno električna Toyota bZ4X od sada je dostupna i na našem tržištu

Lexus je 2019. godine predstavio UX 300e, njihov prvi potpuno električni serijski model, a sada je najavljena i njegova poboljšana izvedba za 2023. godinu. Najveća novost je baterija koja sada ima kapacitet od 72,8 kWh, što je rezultiralo i do 40 % većom autonomijom, koja sada iznosi i do 450 km, umjesto dosadašnjih 315 km. Snaga motora je 150 kW/204 KS uz okretni moment od 300 Nm.

Poboljšan je i upravljač i amortizeri, povećana je krutost karoserije, a poradilo se i na zvučnoj izolaciji, pa je sada vožnja još tiša. Tu je i nadograđeni Lexus Safety System kojem su pridodani sustavi Intersection Turning Assist i Emergency Steering Assist, a sada radarski tempomat automatski prilagođava brzinu radijusu zavoja.

Druga velika novost je i novi multimedijski sustav koji sada dolazi u veličini od 8 ili 12,3 inča, a osjetljivi su na dodir i zamjenjuju touchpad. Stoga su postavljeni 143 mm bliže vozaču, kako bi upravljanje bilo lakše. Tu je i brži rad sustava, a njime se može upravljati i glasovno uz pomoćnika kojeg pozivate kada kažete „Hey Lexus“.

U unutrašnjosti je sada moguće izabrati i presvlake boje lješnjaka, bez obzira radi li se o tkanini ili koži, a za presvlake od perforirane kože tu je novi Kagome efekt nabora. Tu je i nova boja karoserije Sonic Platinum. Prve isporuke se očekuju na proljeće iduće godine.

KOMENTARI