Audi Q4 Sportback e-tron concept

Audi Q4 Sportback e-tron concept

Najavljen je još jedan model električnog SUV-a iz Audija, a riječ je o coupe SUV modelu kojeg pokreću dva elektromotora koji ukupno daju 306 KS.

Kompaktni SUV coupé: Audi Q3 Sportback
e-tron GT Quattro i RS e-tron GT Quattro su Audijeve električne zvjerke
Top 10 super automobila u 2017

Audi je objavio fotografije i specifikacije novog konceptnog vozila Q4 Sportback e-tron concept, a riječ je o coupe modelu Audija Q4 e-tron conceptu koji je predstavljen prošle godine. Novi Q4 Sportback e-tron bi se trebao na tržištu naći tijekom 2021. godine, dok bi Q4 e-tron trebao stići do kraja ove godine.

Koncept Q4 Sportback e-tron postavljen je na već jako dobro poznatu Volkswagenovu MEB platformu za električna vozila, a serijski dolazi s Quattro pogonom na sve kotače. U njega se ugrađuju dva elektromotora koji daju ukupnu snagu od 306 KS.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 180 km/h. U njega je ugrađena 82 kWh baterija koja mu omogućuje doseg do 450 km s jednim punjenjem, a u ponudi će uz doplatu biti ponuđena i nešto snažnija baterija s dosegom od preko 500 km.

Serijska izvedba se ne bi trebala vizualno puno promijeniti od koncepta, no vjerojatno će imati aluminijske naplatke manje od 22 inča, kakvi su ugrađeni na koncept. Na konceptu se posebno ističe velika prednja maska i prilično mala svjetla, a tu je i e-tron natpis na donjem dijelu prednjeg i stražnjeg branika.

Unutrašnjost je na konceptu prilično futuristička, no digitalna instrument ploča i 12,3-inčni infotainment zaslon će sigurno biti dostupni i u serijskoj izvedbi, kao i kožna sjedala i sportski odrezan volan. Dužina mu je 4,60 m i visina 1,60 m i time je 1 cm duži i niži od modela Q4, dok je međuosovinski razmak 2,77 m, pa bi i prostranost trebala biti dovoljno velika za sve putnike.

KOMENTARI