2022 Toyota GR Supra i sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

2022 Toyota GR Supra i sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

Kao što je bilo i najavljeno, GR Supra je dobila novorazvijeni 6-stupanjski ručni mjenjač koji se može kombinirati s trolitrenim motorom koji razvija snagu od 340 KS.

Analogni automobil za digitalno doba – baren tako tvrdi Toyota za novi GR86
Aston Martin najavljuje novi DB
Predivan i jedinstven: Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Nedavno je Toyota najavila kako će GR Supra dobiti ručni mjenjač, a sada je konačno i predstavljena GR Supra za modelsku godinu 2022. koja donosi ručni mjenjač koji se može kombinirati isključivo s trolitrenim turbo benzincem sa 6 cilindara koji razvija maksimalnu snagu od 250 kW/340 KS i 500 Nm okretnog momenta.

Osim toga, Supra sada ima 38,3 kilograma manje, a samo radi ručnog mjenjača je lakša za 21,8 kilograma! Tu su i novi aluminijski naplatci od 19 inča koji su od standardnih lakši za 1,2 kilograma po komadu. Sve to je dovelo i do poboljšanog upravljanja. Očekuje se kao će ova verzija biti i najtraženija.

Za novu modelsku godinu stižu i tri nove boje – Moareki siva i Down plava, a mat Moonstone bijela boja je rezervirana samo za snažniju izvedbu s ručnim mjenjače. Osim toga, i unutrašnjost je dobila novosti.

Radi ručnog mjenjača redizajnirana je i središnja konzola između sjedala, jer samo promjenom ručice s automatskog na ručni mjenjač bilo nemoguće kontrolirati klima uređaj, stoja je ručica pomaknuta unazad, kako bi još bolje sjela u ruke i ostavila dovoljno prostora za podešavanje klime.

Nadalje, unutrašnjost je dobila nove presvlake sjedala, a radi uštede sjedala su izgubila električno namjestivu lumbalnu potporu, a nov je i JBL audio sustav s 12 zvučnika, koji su također lakši nego ranije. A budući vlasnici će uživati i u funkciji Hairpin+ koja je napravljena kako bi vožnju po zavojitim cestama učinila još uzbudljivijom.

Novu supra s ručnim mjenjačem prvo stiže u Japan, a na europskim se cestama očekuje do kraja godine. Toyota još nije objavila cijenu, no za orijentaciju neka vam bude cijena izvedbe s automatskim mjenjačem, a koja do registracije iznosi 602.100 kuna.

KOMENTARI