2022 Kia Sportage: Prve fotografije potpuno nove generacije

2022 Kia Sportage: Prve fotografije potpuno nove generacije

Kia je objavila prve fotografije pete generacije modela Sportage, a ističe se hrabrim vanjskim dizajnom, dok je unutrašnjost ne odskače od ostalih modernih automobila.

Stigao novi Seat Leon: od 148.615 kuna za izvedbu Style sa 110 KS snažnim motorom
Novi Qashqai s blagim hibridima i e-Power sustavom, no bez dizelaša
Obnovljena Kia Ceed – dorađen izgled, nove tehnologije i novi motor

Pred vama su prve fotografije pete generacije popularnog kompaktnog SUV modela iz Kije – potpuno novog Sportagea. No nova generacija donosi potpuno novi i jedinstven dizajnerski jezik, kojeg u Kiji nazivaju ”Opposites United”, a u slobodnom prijevodu se to može prevesti kao”ujedinjenje suprotnosti”.

Na prvi pogled novi Sportage izgleda puno veći, a sprijeda ga karakterizira prilično velika maska motora te LED dnevna svjetla bumerang oblika koja razdvajaju masku i prednja svjetla. Gledajući s boka, osim atraktivnih aluminijskih naplataka nema previše iznenađenja, dok nas straga očekuje smireniji dizajn s pomodno spojenim stražnjim svjetlima zanimljivog oblika. No Kiji se mora priznati za hrabrost u dizajnu.

Gledajući fotografiju unutrašnjosti, neki bi mogli reći kako je Kijinim dizajnerima ponestalo ideja i unutrašnjost izgleda generično. Ne mislimo pritom ništa loše, barem u kombinaciji boja kakva je na fotografiji. Ispred vozača je digitalna instrument ploča koja se nastavlja na središnji multimedijski zaslon, a za pohvalu je što su komande ventilacije ostale odvojene od zaslona i posjeduju jednostavne kotačiće za podešavanje temperature.

Kako je vidljivo na fotografijama, Sportage dobiva grijana, ali i hlađena prednja sjedala, a tu je i poseban kotačić za odabir načina vožnje. Automatski mjenjač je također okrugli kotačić, s odabirom Parking moda pritiskom na tipku u njegovoj sredini.

Kia za sada nije objavila nikakve informacije o motorizaciji, a najavljeno je kako će informacije o europskoj izvedbi biti poznate na jesen, s početkom prodaje do kraja godine. Šuška se kako će Sportage u ponudi imati benzinski i dizel motor, blagi hibridni pogon, te hibridne i plug-in hibridne inačice.

KOMENTARI