Rear Cross-Traffic Collision Warning

Rear Cross-Traffic Collision Warning

Odlična karakteristika sustava RCCW je što će čak i prije vozača primijetiti vozila koja su izvan vidnog polja, bilo na parkirakištu, pri izlasku iz dvorišta ili neke nepregledne ulice.

Toyota T-Mate: niz Toyotinih sustava za sigurnost i pomoć vozaču
Toyota ustupa THUMS, program za povećanje sigurnosti u prometu
Prema istraživanjima Hrvati žele više sigurnosti na cestama

Tehnologija Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) zadužena je za sigurnost putnika – u slučaju mogućeg sudara u nepreglednom križanju aktivira se automatsko kočenje, u situacijama kada vozilo procijeni da postoji opasnost. Isto tako, kako biste izbjegli opasnost od sudara pri skretanju iz uskih uličica i užih područja s ograničenom vidljivošću, sustav će prvo o opasnosti sudara prvo upozoriti vozača, a zatim će i sam aktivno kočiti.

Senzori na području stražnjeg dijela našeg vozila otkrivaju druga vozila koja se približavaju s lijeve ili desne strane, a zvučno upozorenje te svjetlosno na vanjskim retrovizorima ili nadzornoj ploči upozoravaju vozača da se zaustavi. RCCW sustav ne radi na nakošenim parkiralištima, a aktivan je u situacijama kada izlazimo iz određenih prilaza i prolaza. Funkcionalan je u rasponu 50 do 80 metara.

Srce RCCW sustava je maleni radarski senzor mase 250 grama čija dva senzora, jedan s lijeve i drugi s desne strane vozila skriveni u stražnjem odbojniku mogu otkriti druga vozila pod kutom do 45 stupnjeva. Maksimalan broj objekata koji se u jednom trenutku putem radara mogu locirati (otkriti) je 32.

KOMENTARI