Rear Cross-Traffic Collision Warning

Rear Cross-Traffic Collision Warning

Odlična karakteristika sustava RCCW je što će čak i prije vozača primijetiti vozila koja su izvan vidnog polja, bilo na parkirakištu, pri izlasku iz dvorišta ili neke nepregledne ulice.

Jesu li video igre krive za opasnu vožnju?
50 godina sigurnosnih pojaseva u svim Opel vozilima
50 godina zračnih jastuka: Mercedes-Benz patentirao prvi zračni jastuk 23.10.1971.

Tehnologija Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) zadužena je za sigurnost putnika – u slučaju mogućeg sudara u nepreglednom križanju aktivira se automatsko kočenje, u situacijama kada vozilo procijeni da postoji opasnost. Isto tako, kako biste izbjegli opasnost od sudara pri skretanju iz uskih uličica i užih područja s ograničenom vidljivošću, sustav će prvo o opasnosti sudara prvo upozoriti vozača, a zatim će i sam aktivno kočiti.

Senzori na području stražnjeg dijela našeg vozila otkrivaju druga vozila koja se približavaju s lijeve ili desne strane, a zvučno upozorenje te svjetlosno na vanjskim retrovizorima ili nadzornoj ploči upozoravaju vozača da se zaustavi. RCCW sustav ne radi na nakošenim parkiralištima, a aktivan je u situacijama kada izlazimo iz određenih prilaza i prolaza. Funkcionalan je u rasponu 50 do 80 metara.

Srce RCCW sustava je maleni radarski senzor mase 250 grama čija dva senzora, jedan s lijeve i drugi s desne strane vozila skriveni u stražnjem odbojniku mogu otkriti druga vozila pod kutom do 45 stupnjeva. Maksimalan broj objekata koji se u jednom trenutku putem radara mogu locirati (otkriti) je 32.

KOMENTARI