Trash&Burn 2019: Iznad 5 litara i 5 metara

Trash&Burn 2019: Iznad 5 litara i 5 metara

Američki automobili dužine iznad 5 metara te obujma motora većeg od 5 litara po 11. su put stigli na Trash&Burn festival u Sveti Martin na Muri

Ford Mustang Shelby GT500 sa 700 KS
Sin i unuci Stevea McQueena predstavili Ford Mustang Bullitt
Znate li koliko na svijetu postoji Ford Mustanga?

Sudeći po broju izloženih automobila i zainteresiranih posjetitelja, niti 11. po redu Trash&Burn American car meeting & Rock and roll festival nije zakazao. Izletište Goričanec kod Svetog Martina na Muri privuklo je 21. i 22. lipnja 2019. velik broj američkih automobila, kamioneta i motocikala iz cijele regije.

Velik broj Mustanga, Camara, Stingraya, različitih modela Lincolna, Hummera, Chryslera i drugih kultnih američkih automobila svih godišta i boja ponosno je stajao i privlačio poglede (čak i jedan De Lorean), uz paljenje guma koje je u velikom stilu napravio Patrick iz Graza sa svojim 340 KS snažnim Chevroletom Camaro iz 1977/78.

Svako pokretanje motora privlačilo je poglede jer muscle cars imaju karakterističan zvuk iz uglavnom V8 motora obujma većeg od 5000 kubičnih centimetara. Većina izloženih automobila u izuzetno je dobrom stanju, mnogi od njih koštaju nekoliko desetaka tisuća eura, a pitanje je koliko su njihovi vlasnici uložili dodatnih eura kako bi ih održavali u dobrom stanju. Primjetno je kako američke automobile obožavaju i mnogi mladi u ranim 20-im godinama, a ljubav su uglavnom naslijedili od svojih očeva te postali ponosni vlasnici.

Četverodnevni događaj Trash&Burn 2019 svake je godine poznati i po Pin-up photo contestu na kojem je ove godine sudjelovalo 20 prekrasnih djevojaka obučenih i našminkanih u stilu 50-ih i 60 godina. Sve prati uživo nastup rock and roll bandova koji nakon gledanja automobila posjetitelje zabavljaju dugo u noć.

Pogledajte samo djelić atmosfere koja je vladala na 11. Trash&Burn festivalu, a mi s radošću i nestrpljenjem iščekujemo lipanj 2020.

 

KOMENTARI