Toyota Aygo u specijalnim izvedbama x-style i x-cite

Toyota Aygo u specijalnim izvedbama x-style i x-cite

Novi Aygo x-style i Aygo x-cite zasjat će ispod reflektora Ženevskog auto salona početkom ožujka 2019. a na hrvatskom tržištu ih očekujemo na ljeto

Stigla je 12. generacija Toyote Corolle u tri izvedbe
Obećao je da će sporo voziti, u Supri s 1000 KS
Toyota Highlander, veliki SUV sa 7 sjedala, po prvi puta dolazi u Europu

Toyota Aygo x-style se izvana odlikuje bijelom karoserijom s električnim platnenim krovom te tamno narančasto obojanim naglascima dok je Aygo x-cite bi-tone verzija narančasta s crnim krovom. Dvije nove specijalne verzije modela Aygo imaju lako prepoznatljivi prednji kraj i veliki izbor opcija te će se druga generacija modela više svidjeti publici koja polaže na izgled nego onima koji kupuju automobil iz čisto racionalnih razloga. Prošle godine je Aygo bio među najprodavanijim automobilima u A segmentu u Europi, s prodanih 91.700 vozila i udjelom u tom segmentu od 7,4%.

Blagi redizajn 2018.

Toyotini su dizajneri i inženjeri ne samo dodatno naglasili izraženi mladenački izgled ovog modela nego su unaprijedili i performanse automobila i njegovu upravljivost kako bi ga učinili još zabavnijim u vožnji. Legendarni čeoni potpis „X“ na Aygu sazrio je od dvodimenzionalnog prikaza u snažniji, trodimenzionalni arhitektonski element. Dojmljivi čeoni izgled uključuje sklopove glavnih svjetala Keen Look, s integriranim dnevnim svjetlima (Daytime Running Lights – DRL) koja dodatno naglašavaju upečatljivi nastup koji ovaj model ima već na prvi pogled. Donji dio uokviruje prednju masku, naglašavajući stabilni stav Aygoa i okretnost koja je neodvojivi dio kompaktnog vozila. Pri tome, ukrasni umetci ispod glavnih svjetala naglašavaju potpis „X“ i širinu vozila.

Sofisticirani izgled daju stražnja LED svjetla, a jedinstveni svjetlosni potpis stvara dojam kompaktne kabine iznad šireg donjeg dijela s branikom, naglašavajući širinu stražnjeg dijela vozila i njegovu stabilnost. U putničkoj kabini, boje i obloge dorađene posebno za ovaj model obogaćuju ukupni dojam okruženja, a ta živost je dodatno naglašena bojanim bočnim otvorima za prozračivanje.

Dugački popis standardne opreme uključuje klima uređaj, upravljačke sklopke audio sustava na obruču upravljača, vozačevo sjedalo podesivo po visini te podesivi graničnik brzine na izvedbama s ručnim mjenjačem. Multimedijski sustav sa zaslonom od 7” podržava Apple CarPlay i Android Auto putem integracije pametnog telefona, a dopunjen je stražnjom kamerom koja se ugrađuje kao standard. DAB je dostupan kao opcija, kao i pametni sustav ulaska i pokretanja te Toyota Safety Sense.

Aygo x-style

Toyota Aygo x-cite je bi-tone verzija koja kombinira narančastu boju i crni krov

Izvana je Aygo x-style izveden u bijeloj boji, s velikim električnim platnenim krovom u boji Orange Twist koji ima otvor veličine 785 mm x 730 mm te tamnonarančastim naglascima sprijeda, straga, na bokovima i na vanjskim retrovizorima. Povrh toga, odlikuje se svjetlima za maglu, zatamnjenim stražnjim staklom, crnim, strojno obrađenim naplatcima od lake slitine, od 15“, s 10 krakova i s narančastim prstenom središnjeg poklopca.

Bijela boja karoserije prenosi se i na interijer Aygo x-style izvedbe

Crna boja Piano na središnjoj konzoli i umetcima na armaturi te s narančastim bočnim otvorima za prozračivanje i okviru ručice mjenjača kombinirana je s tepisima koji imaju narančasti obrub, a sjedala su djelomice presvučena kožom.

Aygo x-cite

U interijeru Aygo x-cite ima sjajnu crnu i narančastu boju koja se koristi na bočnim otvorima za prozračivanje, rubovima tepiha i sjedala

Dvobojni Aygo x-cite sa svjetlonarančastom bojom s crnim krovom, uz dodatak svjetlonarančastog umetka u prednjem spojleru i crnim vanjskim retrovizorima zaokružen je dodavanjem svjetala za maglu, zatamnjenim stražnjim staklom i sjajnim crnim naplatcima od lake slitine od 15“, s 10 krakova.

Unutrašnjost je uređena u sjajnoj crnoj boji na središnjoj konzoli i umetcima na armaturi, s kromiranim okvirom ručice mjenjača te narančastim bočnim otvorima za prozračivanje. Osim toga, x- cite je opremljen i tepisima s narančastim obrubom, a sjedala su presvučena tkaninom Manhattan.

U interijeru Aygo x-cite ima sjajnu crnu i narančastu boju koja se koristi na bočnim otvorima za prozračivanje, rubovima tepiha i sjedala

Motor snage 72 KS

Toyotin nagrađivani 3-cilindrični DOHC Dual VVT-i motor obujma 998 ccm s 12 ventila snage 72 KS i 93 Nm postiže idealnu ravnotežu snage, poboljšane raspoloživosti okretnog momenta pri malim okretajima motora i štedljivosti. Uz ovaj motor Aygo ubrzava od 0 do 100 km/h za 13,8 sekundi, uz najveću brzinu od 160 km/h. Posebne izvedbe modela AYGO raspoložive su u standardnoj i Eco verziji. Ova potonja se odlikuje dužom 4. i 5. brzinom, Toyotinim sustavom Stop & Start te aerodinamičkim poboljšanjima.

KOMENTARI