Netko je Nissan GT-R donirao policiji u Japanu

Netko je Nissan GT-R donirao policiji u Japanu

U posljednjih nekoliko dana dogodili su se baš zanimljivi događaji – najprije je u Italiji ulovljen mafijaški Ferrari 458 Spider, a s druge strane svijet Ford je predstavio novi hibridni policijski Explorer

Jučer je čak 45 posto vozila na hrvatskim prometnicama bilo u prekršaju
OPREZ: od danas se primjenjuju strožija pravila u prometu
Države s najviše prometnih kamera

Nissan GT-R s 565 KS doniran je Toshigi prefekturi u Japanu i koristit će se kao policijski automobil. Ravnatelj tamošnje policije prihvatio je donirani GT-R bez pogovora, a čak je organizirao svečanu ceremoniju prilikom primitka vozila. Nije objavljeno tko je donator.

Kako bi se razlikovao od drugih cestovnih GT-R vozila, policijski sportski automobil opremljen je crvenim svjetlima na krovu te LED stroboskopskim svjetlima na odbojniku. Dakle, obilježen je poput policijskog vozila. Oslikan je u crno-bijeloj kombinaciji kako bi izgledao kao i ostala tamošnja policijska patrolna vozila. Policija će s novim vozilom s mjesta do 96 km/h ubrzavati za samo 2,7 sekundi. Poželjet ćemo sreću svima onima koji se brzo budu vozili po japanskim cestama.

Kao što je već od prije poznato, u Dubaiju policija koristi izrazito brza vozila za lov onih koji se ne pridržavaju zakona. U njihovoj policijskoj ophodnji nalaze se McLaren 12C, Mercedes SLS AMG, Ferrari LaFerrari, Ferrari FF, Bentley Continental GT, Audi R8, Bugatti Veyron, Lexus RC F i Mercedes G63 AMG.

KOMENTARI