Žene danas sustižu muškarce u prometu: Čak njih 41 posto ima vozačke dozvole!

Žene danas sustižu muškarce u prometu: Čak njih 41 posto ima vozačke dozvole!

Top 5 Ferrarija prema izboru fanova, a niti mi nemamo ništa protiv
Od jutra se čekaju poticaji za električna vozila
Ovo je potpuno novi Renault Clio

Kako se žene snalaze za volanom i jesu li bolji vozači od muškaraca pitanja su koja su često predmet rasprave u društvu, posebice povodom proslave Dana žena, 8. ožujka.

Nadovezujući se na prethodne tvrdnje, došli smo do najnovijih podataka koji govore o tome da se situacija u prometu mijenja u korist žena i da danas od svih vozačkih dozvola u Hrvatskoj njih 41 posto imaju žene.

paula percač suzuki swift

Ministarstvo unutarnjih poslova ustupilo nam je podatak da na dan, 31. siječnja, u Republici Hrvatskoj je  ukupno 2 351 498 važećih vozačkih dozvola. Od toga, 1 377 983 vozačkih dozvola izdano je muškarcima, a 973 515 ženama.

Moramo također napomenuti da je nakon našeg upita Ministarstvo unutarnji poslova po prvi put iznijelo ovakve statističke podatke.

Biti danas bez vozačke dozvole znatno otežava život i obavljanje svakodnevnih obaveza, posebice u manjim sredinama gdje nema javnog prijevoza, stoga ni ne čudi navedeni podatak koji ide u korist ženama.

Ako želiš biti fleksibilan i uspješan u svojem poslu, bez vozačke dozvole teško da možeš napredovati u bilo kojem segmentu života.

Piše: Sanja Heric

Foto: Zlatko Vrzan

Model: Paula Percač

 

KOMENTARI