Vraća li se legendarna Lancia Delta?

Vraća li se legendarna Lancia Delta?

Iako Lancia trenutno nije u fokusu Stellantisa i nudi jedan model na talijanskom tržištu, već kroz par godina bi se to moglo promijeniti i eventualno vratiti staru slavu Lanciji.

Svjetska premijera: Porsche Taycan u dvije izvedbe
Šest različitih pogona Hyundai Kone
Dacia Spring koncept najavljuje prvi Dacijin potpuno električni automobil

Lancia je nekada žarila i palila relijem, a nekada je nudila i luksuzna vozila koja su bila dobro prihvaćena na tržištima, no to se tijekom proteklih dvadeset do trideset godina poprilično promijenilo, pa Lancia sada u ponudi ima samo jedan gradski model – Y, a i on se nudi samo na tržištu Italije.

No planovi Stellantisa su sada nešto drugačiji, pa žele vratiti ovu marku na stare staze slave, a u tome bi mogao pomoći jedan novi model, i to ne bilo kakav, već nasljednik Delte, i to one s kraja osamdesetih i početka devedesetih, a novi model će dolaziti isključivo s električnim motorom.

Novi direktor marke Lancia, Luca Napolitano, najavio je kako bi kroz sljedeće četiri godine nova Delta trebala ugledati svjetlo dana, a najavljuje kako će to biti uzbudljiv automobil koji će najaviti novu budućnost Lancije. No prije toga će Lancia predstaviti i novu generaciju modela Y, a to bi se trebalo dogoditi 2024. godine, i to će ujedno biti i posljednji model ove marke koji će za pogon koristiti motore s unutarnjim izgaranjem, jer će nakon toga, odnosno od 2026. godine, svi modeli imati isključivo električne motore.

KOMENTARI