Volkswagen će na proljeće predstaviti dorađeni ID.3

Volkswagen će na proljeće predstaviti dorađeni ID.3

U fokusu je bogatija oprema, ali i puno kvalitetnija unutrašnjost od postojećeg modela, dok promjena u pogonu i bateriji, prema sadašnjim informacijama, neće biti.

Kia ima novu perjanicu ponude: može li električni EV6 GT zamijeniti Stinger?
Mazda je predstavila plan za budućnost koji dolazi u tri faze
Jeep najavio svoj prvi potpuno električni model

Na proljeće će Volkswagen predstaviti dorađenu izvedbu modela ID.3, njihovog električnog kompaktnog modela koji je postavljen na MEB – modularnu platformu za električna vozila. Prema prvim skicama, vanjski dizajn se neće puno mijenjati, te se razlike primjećuju samo u detaljima. No zato će unutrašnjost biti dorađena.

A dorade će ići u svim smjerovima, od bogatije opreme, preko kvalitetnijih materijala, kao i to što neće sadržavati materijale životinjskog porijekla. Serijski će sada dolaziti uklonjiva podnica prtljažnika, središnja konzola s dva držača za čaše, ali i 12-inčni multimedijski zaslon s najnovijim softverom koji podržava Over-the-Air ažuriranja. No i dalje je tu nespretno upravljanje klimatizacijom putem zaslona ili klizača osjetljivih na dodir, a isto je i s upravljanjem glasnoće.

Tu su i dalje Plug & Charge i inteligentni e-planer rute kako bi vožnja protekla bez stresa, a u dodatnoj opremi se nalaze i sustavi kao što su Travel Assist sa zbirnim podacima i Park Assist Plus s funkcijom memorije.

Novost je i što se povećava proizvodnja, pa osim tvornica u Zwickau i Dresdenu, dorađeni ID.3 će se proizvoditi i u Wolfsburgu. Narudžbe za dorađeni ID.3 kreću već sredinom ovog mjeseca s unaprijed konfiguriranim paketima opreme, a tada će biti poznate i cijene. No prve se isporuke za trenutne narudžbe očekuju tek u četvrtom kvartalu 2023. godine.

KOMENTARI