Peugeot 208 i 2008 osvojili su Red Dot nagradu za dizajn u kategoriji ”Product Design”

Peugeot 208 i 2008 osvojili su Red Dot nagradu za dizajn u kategoriji ”Product Design”

Više od 6.500 prijavljenih proizvoda, a novi modeli Peugeot 208 i 2008 osvojili su nagradu u kategoriji ''Product Design'', a ovo je ujedno već šesta nagrada za dizajnerski smjer Peugeota.

Novi Peugeot 2008 i u električnoj izvedbi
Peugeot 2008 u klubu milijun
Počela je prodaja novog Peugeota 2008 na našem tržištu, a cijene započinju od 138.990 kn

Peugeot je ponovo uspio, pa su tako novi kompaktni modeli 208 i 2008 osvojili Red Dot nagradu u kategoriji ”Product Design”, a pobjedu su odnijeli od ukupno prijavljenih 6.500 radova. Ovo je već šesta nagrada za dizajn koju je Peugeot osvojio, što dokazuje kako je Peugeotov dizajnerski smjer na dobrom putu. Haico van der Luyt, generalni direktor Peugeot Njemačka, komentirao je: ”Ponosni smo što smo osvojili prestižnu Red Dot nagradu za dizajn u kategoriji ”Product Design” za naša dva nova modela. Ova nagrada je dokaz da smo na dobrom putu s našim novim vizualnim identitetom.

Novi Peugeot 208 se ističe sportskim linijama, a unutrašnjost je obogaćena 3D instrument pločom i 10-inčnim multimedijskim zaslonom. Karakteristična prednja LED dnevna svjetla koja obilježavaju novi dizajnerski potpis, zastupljena su na oba modela. Stražnji dio oba modela karakteriziraju svjetla povezana crnom letvicom, a posebno se ističi LED potpisom s tri kandže.

Peugeot 208 i 2008 su dostupni i s električnim pogonom, kada dolaze pod oznakom e-208 i e-2008, a od modela s klasičnim motorima se razlikuju po rešetki hladnjaka u boji karoserije, a znak lava mijenja boju ovisno o tome gdje stojite.

Nagradu Red Dot Award dodjeljuje međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz različitih specijalističkih područja koji svake godine ocjenjuju proizvode, komunikacijske projekte, dizajn konceptnih automobila i prototipove, a postoji već više od 60 godina.

KOMENTARI