Više snage i bolje hlađenje za novi Ford GT

Više snage i bolje hlađenje za novi Ford GT

Ford je za modelsku godinu 2020. modelu GT dao više snage, poboljšao je hlađenje motora, ispušni titanij sustav Akrapovič je sada serijska oprema, a tu su i dvije nove edicije – Gulf Racing Heritage i Liquid Carbon.

ELEN uvodi naplatu punjenja automobila na autocestama
Renaultove rabljene baterije koriste se za električni brod
Najsnažnija Alpina ikada: B5 GT će biti proizveden u svega 250 primjeraka

Za posljednju godinu proizvodnje Ford je pripremio niz poboljšanja za model GT, a u prvom redu je to snažniji 3,5-litreni V6 benzinac koji ima 13 KS više nego prije, odnosno ukupno 660 KS, a tu je i Akrapovič ispušni sustav od titana, koji je sada serijska oprema na svim modelima s kojim se na težini štedi 4 kg.

Napravljen je i niz drugih poboljšanja na motoru, uključujući i bolje hlađenje i poboljšan je okretni moment, a sve kako bi automobil bio što brži, ali i izdržljiviji na stazi.

Osim toga, predstavljene su i dvije specijalne edicije – Liquid Carbon i Gulf Racing Heritage. Liquid Carbon donosi čitavu karoseriju napravljenu od karbona, bez ikakvih boja, a serijski na ovom modelu dolaze i karbonski naplatci, a moguće ga je opremiti naljepnicama sa sportskim crtama po haubi i krovu i poklopcima retrovizora, a moguće je prilagođavati i boje u unutrašnjosti. Cijene za Ford GT Liquid Carbon započinju od 750.000 USD (oko 5.100.000 kuna).

Ford GT Gulf Racing Heritage donosi novosti u odnosu na prijašnje verzije – crni obrubi sada dijele plavu boju karoserije i narančastu naljepnicu, a broj je promijenjen s 9 na 6, a sada su po prvi puta na ovoj ediciji ponuđeni karbonski naplatci. Moguće je birati između dva oblika sportskih crta i sedam standardnih boja karoserije, ako vam se slučajno ne dopada model na slikama. Cijena ovog modela kreću od 500.000 USD (oko 3.400.000 kuna).

KOMENTARI