Uskoro dolazi gradski coupe SUV iz Volkswagena temeljen na T-Crossu

Uskoro dolazi gradski coupe SUV iz Volkswagena temeljen na T-Crossu

Volkswagen će uskoro predstaviti novi gradski SUV Nivus, koji bi već sljedeće godine trebao stići i na europsko tržište, a temelji se na modelu T-Cross.

Svjetska premijera: Volkswagenova mobilna stanica za punjenje
Najviše se traži Octavia, a na vrhu su još i Tiguan i Fiat 500
Isplati li se kupiti VW Bubu u lošem stanju, popraviti ju i nakon prodaje dobro zaraditi?

Objavljen je video teaser za novi gradski model Volkswagena, a ovog puta je riječ o coupe SUV-u, u VW-u ga nazivaju Urban Coupe, koji se temelji na Polu, odnosno T-Crossu. No na videu se jako dobro vidi i novi VW logo, ali i obrisi vanjskog dizajna koji je prilično zanimljiv, odnosno kakvog rijetko viđamo iz Volkswagena.

Volkswagen Nivus se temelji na modelu Polo, a dizajnerski jezik će biti vrlo sličan modelu T-Cross, no zahvaljujući drugačijem dizajnu stražnjeg dijela očekuje se atraktivniji dizajn, ali i veći prtljažni prostor.

Ako ste pogledali priloženi video, mogli ste primijetiti i dijelove unutrašnjosti koji izgledaju puno bolje, odnosno atraktivnije od one iz T-Crossa, a vidljivo je i kako će Nivus imati električno otvaranje prtljažnika.

Iako ponuda motora za europsko tržište nije poznato, VW Južna Amerika je objavio kako će se Nivus moći kupiti s 1.0-litrenim TSI benzincem sa 114 KS i ručnim 6-brzinskim mjenjačem, odnosno sa 126 KS i 6-brzinskim automatskim mjenjačem.

Prodaja u Brazilu počinje već ove godine, a već sljedeće godine će Nivus stići i na europsko tržište, a do tada će se znati i motorizacija, ali i konačan oblik te cijene.

KOMENTARI