Udari i pobjegni

Udari i pobjegni

Istraživanje otkriva koliko bi Britanaca udarilo u drugo vozilo i pobjeglo

Gradovi u kojima ispušni plinovi najviše uzrokuju astmu kod djece
Gradovi s najvećim prometnim gužvama
Praktični savjeti za smanjenje potrošnje goriva

Milijuni Britanaca bježe s parkirališta nakon udara u drugo vozilo. Tako bi se moglo zaključiti nakon istraživanja koje je pokazalo da gotovo jedan od pet Britanaca ne bi ostavio svoje podatke za kontakt, nakon što bi na parkiralištu udarili i oštetili drugo vozilo. Jednostavno bi pobjegli, ako bi zaključili da ih nitko nije vidio.

Ipak, dobra je vijest da bi većina ispitanih Britanaca intervenirala kada bi vidjeli prometnu nesreću u kojoj krivac bježi, otkriva YourParkingSpace.co.uk koji je izradio studiju.

Za Britance je ova informacija šokantna jer se bez obzira na to koliko je velik udar, prema Zakonu o cestovnom prometu, podaci moraju ostaviti vlasniku vozila, svjedocima ili dojaviti osiguravajućim društvima. Osim što se radi o prekršaju, nanosi se šteta vlasniku drugog vozila koji bez ikakve krivnje mora platiti popravak na svojem vozilu.

Ceste u Britaniji, kad bi anketa odražavala pravo stanje, sigurno bi bile prepune udubljenih automobila, što istovremeno znači i da bi milijuni vozača trebali vježbati parkiranje.

KOMENTARI