U Los Angelesu je upravo predstavljena potpuno nova Mazda3

U Los Angelesu je upravo predstavljena potpuno nova Mazda3

Prodaja nove Mazde3 dostupne u dvije karoserijske verzije kreće početkom 2019. godine

Stigla je 12. generacija Toyote Corolle u tri izvedbe
Škoda Scala predstavljena u Tel Avivu
Nova sportska Toyota Corolla GR Sport

Na Los Angeles Auto Showu upravo je predstavljena nova Mazda3. Iako hatchback i sedan dijele isti naziv, razlike su primjetne. Dizajn hatchbacka je dinamičan dok je sedan naglašeno elegantan. Rezultat je bogatiji i moćniji izraz vitalnosti nego onaj viđen na prethodnim Kodo-modelima. Cjelokupni Kodo dizajn predstavlja jednostavnu formu, a suptilna uleknuća unose život u tu formu izmjenom svjetla i odsjaja koji se pretaču preko površine karoserije.

Nova Mazda3 koristi novu Skyactiv arhitekturu vozila tako da ubrzavanje, skretanje i kočenje svi u vozilu osjećaju potpuno prirodno. U pogonskom dijelu su benzinski Skyactiv-G, dizelski Skyactiv-D i potpuno novi Skyactiv-X kojeg je Mazda po prvi put predstavila prije godinu i pol. Svaki omogućava uglađenost i linearnu kontrolu snage u svim uvjetima vožnje.

Prva Mazda3 predstavljena je 2003. godine te je kroz 15 godina prodana u 6 milijuna primjeraka, a radi se o Mazdinom globalno najznačajnijem modelu.

“S potpuno novom Mazdom3, koju danas otkrivamo, započinje za Mazdu nova era”, izjavio je Akira Marumoto, Mazdin predsjednik i izvršni direktor. “Nova generacija Mazdinih automobila poboljšat će vrijednost iskustva vlasništva automobila. S novim proizvodima dodatno ćemo povećati vrijednost marke Mazde i stremiti našem cilju izgradnje jače veze s kupcima širom svijeta.”

KOMENTARI